Kas bus, jei pamirkysite kojas obuolių acte?

Obuolių actas dažnai giriamas dėl teigiamo poveikio plaukams ar odai. Tačiau liaudies medicinoje galima rasti ir daugiau receptų, kuriuose naudojamas šis produktas.

Obuolių actas padeda atsikratyti nemalonaus kvapo.<br>123rf nuotr.
Obuolių actas padeda atsikratyti nemalonaus kvapo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-22 10:14, atnaujinta 2017-06-10 12:13

Natūralios medicinos šalininkai pataria pasidaryti obuolių acto vonelę kojoms. Į nedidelę vonelę įpilkite šilto vandens ir stiklinę obuolių acto. Palaikykite bent 10 minučių. Šią procedūrą patariama kartoti kiekvieną vakarą prieš miegą.

Teigiama, kad obuolių acto vonelės padeda atsikratyti nemalonaus kvapo. Esą obuolių actas veikia kaip puiki antibakterinė priemonė, kuri padeda atsikratyti ant kojų susikaupusių bakterijų ir tuo pačiu nemalonaus kvapo.

Kiti obuolių acto panaudojimo būdai

Obuolių actas padeda atsikratyti ir karpų. Tereikia kasdien užlašinti kelis lašus jo ant ant vatos tamponėlio ir pridėjus prie karpos palaikyti keletą minučių.

Obuolių actą galima įsigyti ir tuomet, jei jus vargina pleiskanos. Ketvirtadalį stiklinės obuolių acto sumaišykite su tiek pat vandens. Praskalaukite šiuo mišiniu plaukus iškart išlipę iš dušo. Palaukite 15 minučių ir tuomet dar kartą praskalaukite plaukus, tik šį kartą tiesiog šiltu vandeniu.

Jei pajutote gerklės perštėjimą, jums taip pat gali padėti obuolių actas. Sumaišykite stiklinę vandens su ketvirtadaliu stilinės obuolių acto. Skalaukite gerklę, bet nenurykite mišinio. Pakartokite procedūrą kelias dienas ir skausmas turėtų išnykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.