Į keptuvę įberkite pusę stiklinės rudojo cukraus, įpilkite tiek pat vandens bei išspauskite valgomąjį šaukštą citrinos sulčių. Joje esantis vitaminas C puikiai padeda peršalus. Tuomet paimkite šaukštą medaus, kuris pasižymi antibakterinėmis savybėmis. Įberkite pusę arbatinio šaukštelio malto imbiero ir galiausiai ketvirtadalį šaukštelio maltų gvazdikėlių.
Kai visi produktai sudėti, dėkite keptuvę ant ugnies ir maišykite kol užvirs. Užvirus mišiniui, sumažinkite ugnį ir virkite dar 15-20 minučių. Nepamirškite maišyti.
Paimkite skardą, išklokite ją kepimo popieriumi. Sutirštėjusį mišinį nuimkite nuo viryklės ir leiskite pravėsti. Kai masė bus tiršta ir vėsi, supilkite po kelis lašus į skardą – taip, kad būtų panašūs į nedideles pastiles. Leiskite atvėsti 20 minučių. Tam, kad pastilės nesuliptų, jas galima šiek tiek pabarstyti cukraus pudra.
Štai ir viskas. Jei pajusite, jog pradeda varginti kosulys – paimkite pastilę.