7 veiksmingiausi būdai atsikratyti žagsėjimo

Ilgai besitęsiantis žagsulys gali kaip reikiant sugadinti nuotaiką. Pateikiame jums 10 patarimų, kaip atsikratyti šio nelabai malonaus dalyko ne tik namuose, bet ir pakeliui į darbą ar sėdint teatre.

jei žagsite, pabandykite sulaikyti orą.<br>123rf nuotr.
jei žagsite, pabandykite sulaikyti orą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2016, 8:00 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 12:27 PM

1. Sulaikykite kvėpavimą

Tai vienas geriausiai žinomų patarimų jei užpuolė žagsulys. Įkvėpkite oro, užspauskite nosį ir palaukite keletą sekundžių. Kelis kartus pakartokite šį veiksmą ir žagsulys turėtų išnykti.

2. Citrina

Teigiama, kad rūgštus maistas taip pat padeda atsikratyti žagsulio. Esą rūgštūs produktai paveikia skrandį, apgaudamas jį ir žagsulys staiga pranyksta. Tiesa, nepamirškite, kad viskas gerai, kai daroma su saiku.

3. Užspauskite nosį

Švelniai užspauskite nosį pirštais ir išgerkite kelis nedidelius gurkšnius vandens. Jeigu po ranka neturite stiklinės vandens, pabandykite užspaudę nosį nuryti šiek tiek oro. Nors tai ne lengviausias, bet tikrai veiksmingas būdas atsikratyti žagsėjimo.

4. Kutenimas

Galite paprašyti, kad jus pakutentų. Jei esate iš tų, kurie bijo kutenimo, šis veiksmas padės atsikratyti žagsulio. Esmė ta, jog būsite per daug susitelkęs į kutenimą ir žagsulys savaime praeis.

5. Paspaudimas

Dar vienas veiksmingas būdas atsikratyti žagsėjimo – paspausti „duobutę“, esančią kaklo apačioje tarp raktikaulių. Spausti reikėtų nestipriai ir vos kelias sekundes.

6. Išgąstis

Neretai kalbama, kad žagsulio atsikratyti padeda išgąstis. Tiesa, išgąsdinti savęs nepavyks, bet jei matote, kad jūsų draugą kankina žagsulys, galite pabandyti jį išgąsdinti. Tiesa, nepersistenkite.

7. Balerinos metodas

Nežinia kada šis metodas įgijo būtent tokį pavadinimą, bet teigiama, jog juo naudojasi būtent balerinos, kurioms dažnai prasideda žagsulys dėl stipriai suveržto korseto. Pasilenkite į priekį, laikykite rankas už nugaros ir atsigerkite iš stiklinės, kurią laiko kitas žmogus, vandens. Jei šalia nėra kito žmogaus, pastatykite stiklinę vandens ant stalo ir pabandykite atlikti veiksmą savarankiškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.