„Stebuklingas“ augalas, kurį užsiauginsite ant palangės

Mėtos ne tik skanus prieskonis ar puikiai arbatai tinkamas augalas, tai ir vaistai. Artėjant pavasariui siūlome užsiauginti mėtų vazonėlį kad ir namuose ant palangės.

Mėtos gerina virškinimą.<br>123rf nuotr.
Mėtos gerina virškinimą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-12 08:00, atnaujinta 2017-06-08 08:35

1. Gerina virškinimą

Jei jums sutriko virškinimas – gerkite mėtų arbatą. Šis augalas taip pat padės sumažinti rūgštingumą, gerins apetitą, o maistas bus suvirškintas geriau. Todėl mėtos taip pat puikus pasirinkimas norint numesti svorio.

2. Plaučių ligos

Mėtos taip pat padeda kovoti su kvėpavimo takų ligomis. Mėtose yra mentolio, kuris palengvina kvėpavimą. Taip pat gerti mėtos arbatą patariama žmonėms, sergantiems astma.

3. Mažina kraujospūdį

Mėtose taip pat galima rasti kalio, kuris mažina kraujospūdį. Būtent dėl to mėtų arbatos nepatariama gerti žmonėms, kurių kraujo spaudimas per žemas.

4. Burnos sveikata

Šis augalas ne tik padeda išsaugoti gaivų burnos kvapą, bet ir naikina burnos ertmėje esančias bakterijas, kurios sukelia dantų ėduonį.

5. Galvos skausmas

Mėtos – puikus pasirinkimas jei jaučiate galvos skausmą. Tiesa, šiuo atveju geriausia naudoti mėtų balzamą. Patepkite juo kaktą bei smilkinius. Mėtos pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, o malonus kvapas ramina.

6. Jei pykina

Jei jus pykina važiuojant ar tiesiog namuose staiga pajutote šleikštulį – išgerkite mėtų arbatos arba pakramtykite mėtos lapelį – kaip mat turėtumėte pasijusti geriau.

7. Nuo depresijos

Atsipalaiduoti po streso puikiai padeda mėtų arbatos puodelis. Kita vertus, jeigu jaučiatės emociškai išsekę, šis gėrimas suveiks kaip stimuliatorius. Galite rinktis ir eterinį mėtų aliejų, balzamus – įtrinkite odą ir leiskite pasklisti maloniam aromatui.

8. Veido oda

Jei jus kankina veido odos problemos – bėrimai, spuogai. Mėtų aliejus padeda nuvalyti bakterijas nuo veido. Kelis lašus mėtų aliejaus galite įlašinti į veido prausiklį ir tuomet nuvalyti veidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.