Kodėl organizme kaupiasi vandenys ir ką daryti?

Nors žmogaus organizme yra maždaug 70 proc. vandens. Trečdalis jo yra tarp ląstelių. Jeigu pastarojo padidėja, atsiranda patinimai, perspėjantys, kad organizme kaupiausi vandenys. Ką daryti?

Pirmiausia jums reikia sužinoti šios problemos priežastį.
Pirmiausia jums reikia sužinoti šios problemos priežastį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-25 05:22, atnaujinta 2017-06-06 16:30

Pirmiausia jums reikia sužinoti šios problemos priežastį. Jų gali būti daugybė – venų, skydliaukės, kepenų ligos ar paprasčiausiai persivalgymas prieš miegą.

Kaip kovoti?

Pradėkite nuo mitybos. Druska ir angliavandeniai – pirmieji dalykai, kuriuos turėtumėte išbraukti iš savo mitybos. Aštrų maistą taip pat reikėtų pamiršti ir, be abejo, nevalgykite prieš miegą. Dėl vandenų susikaupimo atsiradę patinimai – ženklas, jog jums reikia daugiau vaisių, daržovių, ypač lapinių. Nepamirškite vartoti maisto, kuriame daug magnio ir kalio.

Daugiau judėkite – tai antra taisyklė, jei nenorite, kad organizme kauptųsi vandenys. Nejudrus gyvenimo būdas dar niekam neatnešė naudos, todėl stenkitės bent jau išeiti pasivaikščioti. Visai nereikia didžiulio fizinio krūvio, užteks mankštos rytais.

Net jei organizme kaupiasi skysčiai, tai dar nereiškia, kad privalote atsisakyti vandens. Jokiu būdu, bet nepamirškite, kad gerti vandenį turite visą dieną, o ne prieš miegą bandydami kompensuoti visos dienos skysčius.

Geras miegas – taip pat geros savijautos pagrindas. Sureguliuokite savo miegą ritmą, tai yra būtina norint, kad organizme nesikauptų skysčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.