Grakšti verslininkė pasakė efektyviausią būdą atsikratyti svorio

Verslininkė Natalija Martinavičienė (38 m.) kiekvieną rytą pradeda stikline vandens su citrina. Tada geria kavą ir pusryčiauja. Maisto produktų derinimas, pertraukos tarp patiekalų ir iškrovos dienos – tokios mitybos taisyklės prieš kurį laiką padėjo kaunietei atsikratyti nereikalingų kilogramų, o dabar leidžia išlaikyti puikią figūrą, gerą nuotaiką ir energiją.

Išskirtinių papuošalų „Natali de Lyrik“ kūrėja N.Martinavičienė ne mažiau nei sveika mityba rūpinasi ir savo kūno grožio puoselėjimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Išskirtinių papuošalų „Natali de Lyrik“ kūrėja N.Martinavičienė ne mažiau nei sveika mityba rūpinasi ir savo kūno grožio puoselėjimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Radvilaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 28, 2016, 2:44 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 5:36 AM

Nuo tada, kai atrado sveikos mitybos paslaptį, trijų vaikų motinai nebekilo problemų dėl svorio reguliavimo, nereikia laikytis ir jokių specialių dietų. Sveika gyvensena ir kruopščiai subalansuota mityba – banginiai, ant kurių laikosi moters jaunatviškumo paslaptis.

Dažniausiai pusryčiams Natalija renkasi avokadą ar avižinius dribsnius: „Kuo mažiau priedų, tuo geriau. Avokadą valgau vieną, kavą taip pat geriu be cukraus ir pieno, tik kartais sau leidžiu pasimėgauti kapučino puodeliu. Trokštant išlaikyti norimą svorį ar numesti keletą kilogramų, privalu pusryčiauti.“

Sunku patikėti, kad liekna figūra besidžiaugianti moteris kadaise buvo susidūrusi su antsvoriu ir svėrė dešimčia kilogramų daugiau. Tuomet Natalija išbandė įvairiausias dietas, badavimą, daugybę kitokių būdų svoriui mažinti.

„Visos šios priemonės, kurios kartais peržengdavo ribas, nepadėjo arba padėdavo tik laikinai, – pripažino moteris. – Kai atradau maisto derinimą, supratau, kad tai – ne dieta, o sveikas gyvenimo būdas, kuris išsprendžia ne tik antsvorio, bet ir sveikatos problemas.“

Laikytis tokio mitybos principo Natalijai yra paprasta. Tiesiog reikia atskirti baltymus nuo angliavandenių ir nemaišyti tarpusavyje nederančių produktų.

Baltymai yra skirtingų rūšių ir jie tarpusavyje nedera. Todėl negalima vienu metu maišyti mėsos, žuvies ir pieno produktų. Prie žuvies ar mėsos netinka krakmolingos daržovės.

Nors Natalija nėra nei vegetarė, nei veganė, minėti produktų derinimo būdai jai atrodo išties veiksmingi: „Iš mūsų šeimos lėkščių dingo padažai, kurie yra labai kaloringi.“

Kita sveikos mitybos taisyklė, kuri įsitvirtino Natalijos šeimoje, – tarp valgymų daryti pertrauką ir leisti skrandžiui suvirškinti maistą. Jokiu būdu negalima papietavus iškart pulti prie deserto ar vaisių.

Vienu metu galima mėgautis tik vienu patiekalu, o saldumynais vertėtų pasilepinti tik po kelių valandų. Vaisiais geriausia užkandžiauti pusvalandį prieš pusryčius ar pietus. Puikų efektą turi ir stiklinė vandens su citrina ar šviežių greipfrutų sultys prieš valgį.

„Maisto derinimas tapo įpročiu ir patikimu geros nuotaikos užtaisu, kuriam nereikia specialių pastangų. Įdomiausia, kad galima neriboti maisto kiekio, valgyti tiek, kiek norisi“, – patirtimi dalijosi N.Martinavičienė.

Natalija prisipažino, kad kartais ji laikosi iškrovos dietos – geria tik šviežių vaisių sultis.

Kuo daugiau įvairesnių vaisių – tuo sultys naudingesnės.

Trijų vaikų mama ir šeimoje propaguoja sveiką gyvenimo būdą, vaikams nuo mažens diegia tinkamos mitybos principus. Tik kartais Natalijai prireikia išradingumo ir sumanumo, kad vaikai nepastebėtų, jog skanus maistas jų lėkštėse ir suderintas, ir sveikas.

Išskirtinių papuošalų „Natali de Lyrik“ kūrėja N.Martinavičienė kasdien su malonumu šeimai ruošia valgį. Tiek gaminant, tiek kuriant papuošalą reikia daug improvizuoti ir semtis idėjų. Todėl naujų skonių ir skirtingų to paties patiekalo variantų paieška – dar viena moters aistra.

Labiausiai dėl šios aistros džiaugiasi vyras ir vaikai – jie kasdien lepinami šviežiomis sultimis ir kokteiliais, pyragais. Vienas šeimos mėgstamiausių – morkų pyragas.

„Sveika mityba neapkrauna organizmo, priešingai – suteikia energijos ir turi įtakos puikiai savijautai“, – džiaugėsi Natalija.

Moterims, kurios niekaip nesugeba atsikratyti antsvorio, ji patarė žiūrėti, ką deda į burną: „Net ir visai nekalti užkandžiai gali turėti daug kalorijų. Manau, kiekviena moteris gali atrasti savo ypatingą mitybos būdą – tiesiog reikia įsiklausyti į save. O svarbiausia – nekankinti savęs, nes tai neduos gerų rezultatų.“

Verslininkė yra dažna vakarėlių viešnia, tačiau maisto juose tarsi nepastebi. Natalijai vieni juokai atsispirti pagundoms ir neprisikimšti vieno kąsnio sumuštinių, saldumynų ar kitokio skanaus, bet nelabai sveiko maisto.

„Man ranka nekyla siekti riebaus ar įmantraus maisto ne tik dėl to, kad tai nėra gerai organizmui, bet ir dėl to, jog man tai visai neskanu. Arba mėsa su vaisiais – tai visiškai nesuderinami dalykai. Mano skonio receptoriai jau patys atsirenka ne tai, kas skanu, bet tai, kas naudinga. Dažnai vakarėliuose maisto beveik nepastebiu“, – šyptelėjo žinoma moteris.

Atostogaudama svečiose šalyse Natalija leidžia sau mėgautis geru maistu – ragauja būtent to krašto ištobulintus tradicinius patiekalus.

„Žinoma, kartais nusižengiu ir suvalgau ne tai, ką reikėtų, bet ko labai norisi.

Gyvenimas nėra vien griežtos taisyklės. Svarbiausia – neužsimiršti ir atsilaikyti prieš gardžias pagundas“, – atviravo dažnai keliaujanti verslininkė.

Atostogaudama Pietų šalyse Natalija mėgaujasi jūrų gėrybėmis, šviežiais vaisiais bei įvairiomis daržovėmis, nes to Lietuvoje ypač trūksta.

Verslininkė ne mažiau nei sveika mityba rūpinasi ir savo kūno grožio puoselėjimu. Veidui ji naudoja ne tik kremus, bet ir šveitiklius, serumus bei kaukes, kas mėnesį lankosi pas kosmetologę.

„Kadangi oda linkusi sausėti, neišsiverčiu be specialistų pagalbos. Namuose neįmanoma taip atgaivinti odos“, – pripažino Natalija.

Šiais laikais ji nemato prasmės pačiai ruošti kaukes.

Nors kartkartėmis moteris naudoja seną, bet labai efektyvią priemonę – kavos tirščius: jie puikiai pašalina negyvas ląsteles ir tonizuoja odą.

„Kūnui irgi reikia skirti tiek pat dėmesio, kiek ir veidui. Reguliariai šveičiu odą, tepu drėkinamaisiais kremais, dažnai naudoju įvairius aliejus. Nuostabūs rezultatai pasiekiami naudojant kokosų aliejų. Tačiau reikia žinoti vieną taisyklę – jį reikia tepti ant drėgnos odos arba daryti kaukes prieš dušą“, – patarimais dalijosi N.Martinavičienė.

Nemažai dėmesio moteris skiria ir pėdų priežiūrai. „Labai svarbu, kad jos būtų nesuskilinėjusios. Kadangi mūsų nelepina klimato sąlygos, todėl daug laiko kojos būna uždaruose batuose, reikia nepamiršti ne tik estetikos, bet ir higienos, – priminė Natalija. – O rankos – žmogaus vizitinė kortelė, tad jos visada privalo būti tvarkingos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.