3 neįprasti būdai namuose atsikratyti pleiskanų

Pleiskanos – itin nemaloni, daugelį varginanti ir sunkiai panaikinama problema. Neretai išbandę eilę šampūnų, žmonės nuleidžia rankas, nes pleiskanos vis tiek neišnyksta. Išbandykite natūralias priemones kovoti su šia bėda.

Atsikratyti pleiskanų padeda alyvuogių aliejus.<br>123rf nuotr.
Atsikratyti pleiskanų padeda alyvuogių aliejus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2016, 8:00 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 6:11 PM

1. Kiaušinis

Kiaušinio kaukė – skamba galbūt nelabai viliojančiai, tačiau kiaušiniai iš tiesų padeda atsikratyti pleiskanų. Tiesa, jums prireiks tik kiaušinių trynių. Užtepkite juos ant plaukų švelniai masažuodami galvos odą. Palaukite pusvalandį ir tuomet nuplaukite. Tai padės ne tik atsikratyti pleiskanų, bet ir sugrąžins jūsų plaukams žvilgesį.

2. Alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejų patariama naudoti pirmiausia norint atstatyti pažeistus ir lūžinėjančius plaukus. Tačiau alyvuogių aliejus gali padėti jums atsikratyti ir kitos problemos – pleiskanų. Patepkite plaukus alyvuogių aliejumi ir palikite per naktį plaukus įvynioję į rankšluostį. Ryte nuplaukite su šampūnu. Aliejus drėkina sausus galvos odos plotus.

3. Bananai ir actas

Tai, ko gero, keisčiausiai skambantis receptas nuo pleiskanų. Tačiau liaudies medicinos šalininkai tikina, jog šis būdas tikrai veikia. Pasigaminkite plaukų kaukę panaudoje vieną bananą ir stiklinę acto. Užtepkite ją ant plaukų masažuodami galvos odą. Palaukite 20 minučių ir tuomet nuplaukite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.