4 neįprasti želatinos panaudojimo būdai

Želatina tinka ne tik maisto gamybai, ją galima panaudoti ir siekiant atsikratyti inkštirų, pagražinti plaukus. Tereikia tik žinoti, kaip tinkamai panaudoti šį produktą.

Galite pasidaryti voneles nagams.<br>123rf nuotr.
Galite pasidaryti voneles nagams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2016, 8:00 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 2:37 PM

1. Veido kaukės

Iš želatinos, pieno ir aktyvintos anglies galite pasigaminti veido kaukę nuo inkštirų. Sumaišykite arbatinį šaukštelį želatinos su 1 kapsule aktyvintos anglies už užpilkite 2 arbatiniais šaukšteliais šalto pieno. Išmaišykite ir padėkite į mikrobangų krosnelę 15 sekundžių.

Tuomet atvėsinkite ir užtepkite ant veido. Palaukite kol masė ant veido išdžius, tuomet nuplaukite šiltu vandeniu. Nepamirškite, kad šią kaukę reikia tepti ant švaraus veido. Procedūrą kartokite kartą per savaitę.

2. Plaukų kaukė

1 valgomąjį šaukštą želatinos užpilkite 3 šaukštais karšto pieno arba vandens. Kuomet želatina išbrinks, įdėkite dar šaukštą įprastai naudojamos plaukų kaukės. Gautą mišinį reikėtų tepti ant švarių, drėgnų plaukų.

Užtepę įvyniokite plaukus į rankšluostį ir palaukite pusvalandį. Tuomet galite plaukus išplauti šiltu vandeniu.

3. Nagų vonelė

Jeigu jūsų nagai nuolatos lūžinėja, galit išbandyti voneles su želatina. Įpilkite į dubenėlį šilto vandens, įberkite šaukštą želatinos ir įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių. Mirkykite nagus 15 minučių.

4. Nuo sąnarių skausmo

5 gramų želatinos užpilkite 100 mililitrų šalto vandens ir palikite per naktį. Ryte į išbrinkusią želatiną įpilkite dar 100 mililitrų vandens ir šildykite vandens vonelėje, kol želatina ištirps. Nepamirškite – želatinos užvirti nereikia. Išgerkite prieš valgį.

Jeigu tirpintos želatinos skonis jums labai nepatinka, galite sumaišyti ją su apelsinų sultimis. Taip gydytis patariama mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.