Ar galima gerti vandenį prieš miegą?

Gydytojai, dietologai, sveikos mitybos šalininkai vieningai sutaria – gerti vandenį sveika. Tačiau kada tai daryti geriausia – ryte, prieš valgį, o gal prieš miegą?

Rekomenduojama prieš miegą išgerti stiklinę vandens.<br>123rf nuotr.
Rekomenduojama prieš miegą išgerti stiklinę vandens.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2016, 8:09 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 10:23 AM

Teigiama, kad stiklinė vandens prieš miegą – geriausias būdas padėti organizmui įsisavinti ir „pasilikti“ visas reikalingas maistines medžiagas ir mineralus, padedančius jums išlikti sveikiems.

Prieš miegą išgerdami stiklinę vandens, jus pripildote savo organizmą skysčiais, kuriuos praradote dienos pabaigoje įprastos veiklos metu.

Jei prieš miegą išgeriate vandens, jūsų energijos lygis, raumenų veikla susibalansuoja. Tai leidžia jums greičiau atsipalaiduoti ir geriau išsimiegoti.

Viena geriausių vandens savybių – toksinų išvalymas iš organizmo. Jei vandenį gersite prieš miegą, jis padės išvalyti jūsų organizmą nuo per dieną susikaupusių toksinų. Ryte jausitės žvalesnis, turėsite daugiau energijos.

Vandenį sveika gerti dar ir dėl to, jog jis gali padėti numesti svorio. Teigiama, kad tokiu atveju reikėtų rinktis šaltą vandenį. Esą organizmas tuo metu turi gaminti dvigubai daugiau energijos, kad galėtumėte sušilti. Energijos gamyba, be kita ko, susijusi ir su kalorijų deginimu.

Tiesa, nėra įrodyta, jog šalto vandens gėrimas numesti svorio padeda visiems. Tačiau vandens gėrimas prieš miegą gerina medžiagų apykaitą. Kadangi naktį nevalgote, organizmas pradeda deginti kalorijas ir taip kilogramai palengva tirpsta.

Kita vertus, egzistuoja ir kita nuomonė. Kai kurie dietologai tikina, kad prieš miegą gerti per daug vandens tikrai nereikėtų, nes ryte gali kankinti tokios estetinės problemos kaip paburkę paakiai.

Todėl negalvokite, kad galėsite prieš miegą kompensuoti visus skysčius, kurių nesuvartojote per dieną. Yra didžiulis skirtumas tarp stiklinės ir litro vandens prieš miegą. Kitaip tariant – visur turi būti saikas.

Taip pat nepamirškite, jog ryte atsibudus, dieną geriausia pradėti taip pat stikline vandens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.