8 natūralūs produktai, galintys pakeisti antibiotikus

Daugelį amžių, iki įvairių cheminių medikamentų išradimo, žmonės gydėsi gamtoje randamomis žolelėmis, mineralais ir t.t.

Daugelį amžių, iki įvairių cheminių medikamentų išradimo, žmonės gydėsi gamtoje randamomis žolelėmis ir mineralais.<br>123rf.com
Daugelį amžių, iki įvairių cheminių medikamentų išradimo, žmonės gydėsi gamtoje randamomis žolelėmis ir mineralais.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2016, 2:38 PM, atnaujinta May 30, 2017, 7:36 AM

Šiandien ligų gydymui skiriami antibiotikai, kurių vartojimo mastas pasiekė itin aukštą ribą. Juos skiriant kone kiekvienai užkrečiamai ligai gydyti, vaistams atsparios bakterijos ir „supervirusai“ vystosi gerokai greičiau nei yra kuriami naujos kartos medikamentai.

Tokie spartūs pokyčiai kelia nerimą. Mokslininkai nerimauja, kad dėl per didelio imuniteto vaistams, bakterijos ir virusai gali tapti neįveikiami. Dėl šios priežasties daugėja žmonių, atsisakančių antibiotikų ir jų pakaitalo ieškančių gamtoje.

Tai nėra naujiena – iki pat 1940-ųjų metų, kai buvo išrasti antibiotikai, žmonės šimtus metu gydėsi pasikliaudami liaudies medicina. Įvairios žolelės ir gamtoje randami mineralai buvo vartojami nuolat. Kai kurie – ligos prevencijai, kiti pasitelkiami tik susirgus gydyti jau atsiradusiai ligai.

1. Raudonėlis

Dažniausiai vartojamas itališkiems patiekalams paskaninti, raudonėlis padeda ne tik virškinti, bet ir atsikratyti papildomų kilogramų. Ypač naudingas šios prieskoninės žolelės aliejus, turintis natūralių antimikrobinių savybių ir kovojantis su išsikerojusiu Candida grybeliu. Teigiama, kad šis preparatas padeda gydant gripą ar peršalimą.

2. Neapdorotas obuolių sidro actas

Vis labiau populiarėjančio obuolių acto gydomosios savybės yra žinomos jau daugelį metų. Šiandien jis naudojamas ne tik svorio kontroliavimui, bet ir cholesterolio bei vėžio rizikos mažinimui. Naudojamas išviršiniu būdu, šis produktas veikia kaip sutraukiamasis vaistas ir tinka žaizdų dezinfekavimui.

Obuolių actas taip pat natūraliai alkalizuoja organizmą (neutralizuoja rūgštines terpes), todėl pacientai, kenčiantys nuo rėmens, turėtų pasirūpinti jo atsargomis.

3. Medus

Medus – natūralus gamtos saldiklis. Jame randamas fermentas išleidžia vandenilio peroksidą. Todėl šis produktas puikiai tinka gydyti žaizdas ir užkirsti kelią infekcijai. Dėl pastarosios gydomosios savybės medus buvo plačiai naudojamas senovės romėnų mūšio lauke.

4. Česnakas

Paprastai naudojamas patiekalams gardinti, bet šis augalas gali padėti pasveikti peršalus. Jis taip pat kovoja su grybeliu, parazitais, bakterijomis ir kt.

5. Greipfrutų sėklų ekstraktas

Greipfrutų sėklų ekstraktas natūraliai alkalizuoja organizmą, pagerina žarnyno mikroflorą. Jis taip kovoja su daugiau nei 800 skirtingų virusų ir bakterijų, daugiau nei 100 įvairių grybelių bei skirtingais parazitais.

6. Kokosų aliejus

Kokosų gydomosios savybės sudaro iš tiesų ilgą sąrašą. Šis antibakterinių ir antigrybelinių savybių turintis aliejus yra pilnas antioksidantų. Gali būti naudojamas smegenų ir skydliaukės veiklai pagerinti, cholesterolio ir gliukozės kiekio kraujyje mažinimui.

Kokosų aliejui patekus į organizmą, jame esanti lauro rūgštis yra paverčiama antivirusinių ir antibakterinių savybių turinčiu monogliceridu. Jis naudojamas netgi ŽIV, herpeso, patogeninių bakterijų naikinimui.

7. Fermentuoti maisto produktai

Atrasta, kad fermentuoti maisto produktai atstato žarnyno mikroflorą, apsaugo nuo vėžio ir kovoja su infekcijomis. Viena iš jų sukeliama Candida grybelio. Tokie produktai būtų kefyras, probiotiniai jogurtai, rauginti kopūstai ar namuose konservuoti agurkėliai.

8. Koloidinis sidabras

Šis sidabro dalelių ir skysčio mišinys buvo naudojamas daugelį amžių kaip natūralus antibiotikas, stabdantis vienaląsčių bakterijų dauginimąsi. Vis dėlto, per didelis jo vartojimas gali būti nuodingas, todėl patartina nepiktnaudžiauti.

Nors aukščiau išvardinti preparatai yra natūralūs ir buvo naudojami mūsų protėvių, prieš jų vartojimą derėtų pasitarti su gydytoju arba vaistininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.