4 priežastys, kodėl obuolių actas naudingas sveikatai

Nuo seniausių laikų obuolių actas naudojamas gardinant įvairius patiekalus, kosmetologijoje ar liaudies medicinoje. Štai kelios priežastys, kodėl savo virtuvės spntelėje vertėtų turėti obuolių acto.

Nuo seniausių laikų obuolių actas naudojamas gardinant įvairius patiekalus, kosmetologijoje ar liaudies medicinoje.<br>123rf.com
Nuo seniausių laikų obuolių actas naudojamas gardinant įvairius patiekalus, kosmetologijoje ar liaudies medicinoje.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2016, 4:20 PM, atnaujinta May 29, 2017, 3:19 PM

Padeda lieknėti

Ko gero, daugelis yra girdėję, kad atsižvelgiant į tai, jog obuolių actas mažina cukraus kiekį kraujyje ir insulino lygį, esama tyrimų, kurie įrodo, jog jis gali padėti numesti svorio. Paslaptis ta, kad obuolių actas padidina sotumo jausmą, todėl per dieną suvartojama 200-275 kalorijų mažiau. . Vieną-du arbatinius šaukštelius acto įmaišykite į stiklinę vandens ir gerkite pusvalandį prieš valgį.

Pašalina blogą burnos kvapą

Obuolių actas gali padėti sumažinti blogą burnos kvapą. Tiesiog į stiklinę vandens įpilkite pusę šaukštelio obuolių acto. Skalaukite apie pusę minutės dukart per dieną.

Gali sumažinti raumenų nuovargį

Po treniruotės maudžia raumenis? Ko gero, jūsų organizmui stinga mineralų ir elektrolitų. Todėl kitą kartą šaukštelį obuolių acto praskieskite su truputėliu vandens ir išgerkite prieš treniruotę. Be to, galite naudoti ir kompresus, suvilgytus skiestu obuolių actu. Šie padeda patempus raumenis, susimušus, jei ant kūno atsirado mėlynė.

Gerina virškinimą

Obuolių actas nuo seno žinomas, kaip virškinimą lengvinanti priemonė, dėl sudėtyje esančių fermentų. Be to, jei manote, kad virškinimas sustojo dėl bakterinės infekcijos, jums taip pat padės keletas gurkšnių vandens su obuolių actu, mat šis veikia ir kaip antiseptikas. Be to, actas puikiai įveikia ir žarnyno spazmus.

Kada vartoti negalima?

Tiesa, obuolių acto negalima vartoti turint šlapimo rūgšties druskų apytakos sutrikimų, sergant skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opalige, gastritu, lėtiniu ar ūminiu hepatitu, inkstų ir šlapimo takų akmenlige. Actas taip pat gali pakenkti dantų emaliui, pažeisti skrandžio gleivinę, todėl nepamirškite – visuomet svarbus saikas!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.