Riebus pienas geriau nei liesas?

Iki šiol manyta, kad liesas pienas – geriausias pasirinkimas tiems, kurie siekia numesti svorio ir nori būti sveikesni. Tačiau naujas tyrimas atskleidė, kad žmonės, kurie vartojo riebų pieną, turėjo mažesnę riziką susirgti diabetu, pranešė medicaldaily.com.

Naujas tyrimas atskleidė, kad žmonės, kurie vartojo riebų pieną, turėjo mažesnę riziką susirgti diabetu.<br>123rf.com
Naujas tyrimas atskleidė, kad žmonės, kurie vartojo riebų pieną, turėjo mažesnę riziką susirgti diabetu.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2016, 1:56 PM, atnaujinta May 29, 2017, 3:55 PM

Mokslininkai iš Tulano universiteto (JAV) studijavo cirkuliuojančio kraujo biologinius žymenis, surinktus per 15 metų duomenų iš daugiau nei trijų tūkstančių suaugusiųjų. Jie pastebėjo, kad vartojusieji riebius pieno produktus ir turėjo 46 proc. mažesnę riziką susirgti cukriniu diabetu, palyginti su tais, kurie vartojo tik liesus pieno produktus.

„Manau, kad šios išvados kartu su kitomis studijomis perspėja, kad rekomendacijos vartoti tik neriebius pieno produktus turėtų būti pakoreguotos“, – teigė tyrimo autorius dr. Darijušas Mozafarianas.

Nors daugelis žmonių savo mitybos racione pakeitė įprasto riebumo pieną liesesniu, kad išvengtų figūrai kenkiančių kalorijų, ankstesni tyrimai rodo, kad tokio apsirinkimo lemiamas riebalų trūkumas neretai yra kompensuojamas grynu cukrumi arba angliavandeniais. Žinia, šie turi įtakos cukrinio diabeto rizikos didėjimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.