Mokslininkai iš Tulano universiteto (JAV) studijavo cirkuliuojančio kraujo biologinius žymenis, surinktus per 15 metų duomenų iš daugiau nei trijų tūkstančių suaugusiųjų. Jie pastebėjo, kad vartojusieji riebius pieno produktus ir turėjo 46 proc. mažesnę riziką susirgti cukriniu diabetu, palyginti su tais, kurie vartojo tik liesus pieno produktus.
„Manau, kad šios išvados kartu su kitomis studijomis perspėja, kad rekomendacijos vartoti tik neriebius pieno produktus turėtų būti pakoreguotos“, – teigė tyrimo autorius dr. Darijušas Mozafarianas.
Nors daugelis žmonių savo mitybos racione pakeitė įprasto riebumo pieną liesesniu, kad išvengtų figūrai kenkiančių kalorijų, ankstesni tyrimai rodo, kad tokio apsirinkimo lemiamas riebalų trūkumas neretai yra kompensuojamas grynu cukrumi arba angliavandeniais. Žinia, šie turi įtakos cukrinio diabeto rizikos didėjimui.