Negalite prisiversti gerti? Pasinaudokite šiais patarimais

Šešiasdešimt procentų savo kūno sudaryta iš vandens. O kasdien jo prarandame apie 3 litrus: 0,6 litro netenkame su prakaitu, 0,2 litro – su išmatomis, 1,5 litro – per inkstus ir apie 0,3 litro – su iškvėptu oru.  Todėl organizmo gyvybinėms funkcijoms palaikyti svarbu, kad kasdien būtų gaunamas pakankamas geriamojo vandens kiekis. Deja, neretai žmonės skundžasi, kad gerti neprisiverčia. Nesinori ir viskas. Jei esate vienas iš jų, štai keli patarimai, kurie padės suvartoti pakankamai skysčių, pranešė doctoroz.com.

Organizmo gyvybinėms funkcijoms palaikyti svarbu, kad kasdien būtų gaunamas pakankamas geriamojo vandens kiekis<br>123rf.com
Organizmo gyvybinėms funkcijoms palaikyti svarbu, kad kasdien būtų gaunamas pakankamas geriamojo vandens kiekis<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2016, 1:10 PM, atnaujinta May 29, 2017, 11:49 AM

Išgerkite stiklinę vandens ryte

Kiekvieną rytą pradėkite stikline vandens su šlakeliu citrinų sulčių. Tai ne tik apsaugos organizmą nuo dehidratacijos, bet ir pabudinsi virškinimo sistemą.

Valgykite daugiau vaisių ir daržovių

Pradėti vartoti daugiau skysčių nereiškia gerti vieną stiklinę vandens po kitos. Valgykite braškių, agurkų, arbūzų – šiuose vaisiuose gausu organizmui reikalingo vandens.

Gerkite vandens prieš kiekvieną valgį

Kartais tam tikra rutina gali atnešti naudos jūsų sveikatai. Jei norite gerti daugiau vandens, suporuokite vandens pagurkšniojimus su reguliariai atliekama veikla, pavyzdžiui, valgymu. Prieš kiekvieną valgį išgerkite stiklinę vandens. Ne tik patenkinsite organizmo skysčių poreikį, bet ir nepersivalgysite.

Praturtinkite vandenį natūraliu skoniu

Įprastas vanduo netraukia? Pabandykite jį paskaninti žolelėmis arba vaisiais. Į vandenį galite įmesti mėtų, citrinų, agurkų ar ananasų.

Sugraduokite butelį

Galiausiai galite dažniausiai matomoje vietoje pasistatyti butelį ir jį markeriu sužymėti. Pavyzdžiui, 08:00, 11:00, 02:00 ir 18:00. Kai laikrodis rodo reikiamą valandą, išgerkite tiek vandens, kiek pažymėjote.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.