Organizmo valymas burokėlių sultimis. Kiek naudos?

Kai kalbama apie organizmo valymą, neretai tenka išgirsti pasiūlymą pabandyti gerti burokėlių sultis. Kai kam jos nėra labai skanios, tačiau, teigiama, labai naudingos ir esą puikiai valo organizmą.

Žvėryno natūralios medicinos centro įkūrėja gydytoja Jelena Tulčina.<br>T.Bauro nuotr.
Žvėryno natūralios medicinos centro įkūrėja gydytoja Jelena Tulčina.<br>T.Bauro nuotr.
Jei visgi burokėlių sultis priverčia jus žiaukčioti, jas galima skiesti citrinų, obuolių ar morkų sultimis.<br>123rf nuotr.
Jei visgi burokėlių sultis priverčia jus žiaukčioti, jas galima skiesti citrinų, obuolių ar morkų sultimis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 23, 2016, 9:00 AM, atnaujinta May 27, 2017, 11:25 PM

Tik pirmiausia svarbu visus perspėti, kad tik jeigu nesergate lėtinėmis ligomis, galite pamėginti namų sąlygomis išvalyti iš organizmo šlakus ir toksinus. Jei nesate tikri dėl sveikatos būklės, geriau pasikonsultuoti su gydytoju. 

Burokėlių sultis patariama gerti ryte. Taip pat būtina valgyti daug šviežių daržovių, ruošiant patiekalus naudoti Kajeno pipirus. Atsargiai, jie labai aštrūs! Šį metodą išbandžiusieji teigia, kad taip gerai išvalomos kepenys.

Prieš geriant sultis taip pat rekomenduojama išgerti stiklinę vandens su trečdaliu arbatinio šaukštelio cinamono. Prieskonį reikia išmaišyti vandenyje. Pirkite tikrą Ceilono cinamoną, kitas, neretai parduodamas Lietuvoje, gali būti toksiškas. 

Tuomet galima spausti burokėlių sultis. Jas rekomenduojama gerti praėjus penkiolikai minučių po vandens su cinamonu. Rekomenduojama išgerti visą stiklinę sulčių, tačiau pradedantiesiems tai gali būti per sudėtinga užduotis. Todėl nesistenkite viršyti organizmo galimybių.

Naudoti, be abejonės, rekomenduojama ekologiškus burokėlius.

Jei burokėlių sultis priverčia žiaukčioti, jas galima skiesti citrinų, obuolių ar morkų sultimis.

Išgėrus sultis dar reikia suvalgyti obuolių, mat juose yra pektino, kuris neutralizuoja turinčios prasidėti nemalonius detoksikacijos efektus. 

Ką apie tokį receptą mano specialistai? Žvėryno natūralios medicinos centro įkūrėja gydytoja Jelena Tulčina teigė, kad burokėlių sultys gali būti vienas iš organizmo valymo būdų, tačiau ne visiems gali tikti.

„Pirmiausia reikia keisti mitybos įpročius. Jei maistas netinkamas, gali gerti ką nori ir vis tiek organizmas neišsivalys.

Detoksikacinių priemonių yra daug: tai ir kepenų, ir žarnyno valymas, ir hidrokolonoterapija. Toliau reikia vartoti daug vandens, valgyti daugiau augalinio maisto, mažiau gyvūninės kilmės maisto.

Vien burokėlių sulčių gėrimas gali sudirginti žarnyną. Sutinku, kai kuriais atvejais šios sultys gali pagerinti žarnyno peristaltiką, tačiau reikia nepamiršti, kad burokėlių sultyse daug cukraus, gliukozės, tad jos netinkamos sergant diabetu. 

Todėl rekomenduoju būti atsargiems. Galima maišyti burokėlius su morkomis, obuoliais ir būtinai skiesti vandeniu.

Tačiau, kaip ir minėjau, jei žmogus nekeis mitybos ir iš ryto gers sultis, o po to valgys kepsnius, makaronus ar saldumynus, joks čia organizmo valymas.“

Gydytoja, paklausta, kada ateina riba, kai iš tiesų metas susirūpinti organizmu, teigė, kad reikia atkreipti dėmesį į žarnyno darbą, odą. „Jeigu atsiranda bėrimas, užkietėja viduriai, atsiranda blogas burnos ar suprastėja prakaito, šlapimo kvapas, jei gretai pavargstate, vadinasi, organizmas užterštas.

Ypač atkreipčiau dėmesį į odos būklę. Limfa ir kraujas, kai organizmo užterštas, viską išspjauna į odos paviršių.

Išvalius žarnyną palengvėja kepenų ir žarnyno darbas, apsivalo ir kraujas, limfa, žmogus pradeda jaustis geriau. Visos ligos yra gamtos kerštas už netinkamą mitybą“, – teigė gydytoja J.Tulčina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.