Vargina plaukų slinkimas? Kaunietė Patricija siūlo išeitį

Pavasaris daugeliui asocijuojasi ne tik su gamtos pabudimu, bet ir... plaukų slinkimu. Jeigu šukose lieka plaukų kuokštų, gali būti, kad turite problemų dėl sveikatos. Geriausiu atveju – jūsų organizmui trūksta vitaminų ir mineralų.

Tinklaraštininkė Patricija Kažemėkienė<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Tinklaraštininkė Patricija Kažemėkienė<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2016, 10:55 AM, atnaujinta May 27, 2017, 3:19 PM

Tokiu atveju, be viso organizmo stiprinimo, galima plaukams padėti ir išoriškai. Kaip? Ogi svogūnais. Ši daržovė – viena iš pagrindinių gydomųjų kaukių komponentų. Ji stebuklingai stiprina plaukų šaknis ir skatina jų augimą. Svogūnų sultyse gausu vitaminų ir mikroelementų, pavyzdžiui, cinko ir silicio, būtinų, kad plaukai atrodytų sveiki ir gražūs. Vitaminų B, C ir E. Taip pat svogūnuose yra ir keratino. Tai baltymas, būtinas plaukų augimui.

Tokią kaukę namuose yra išbandžiusi ir grožio tinklaraštininkė Patricija Kažemėkienė, kurianti tinklaraštį „O jei noriu dar“. Pasak jos, toks paprastas būdas leido atsiauginti nualintus plaukus.

Tiesa, kaukė turi vieną minusą – kvapą. „Kartą maudžiausi anksti ryte ir… galvoju, kas taip nuo ryto daro troškinį? Su tiek daug svogūnų... vaje... koks kvapas...“ – prisiminė Patricija. – Ir aaa… čia juk mano plaukai. Na, tragedija, kaip smirda jie sušlapę...“ – šmaikštavo tinklaraštininkė.

Tačiau ji rado išeitį, kaip šį šalutinį nemalonų reiškinį įveikti.

Kas ir kaip – žiūrėkite vaizdo įraše.

Tiesa, nepamirškite, kad svogūnų nauda – įvairiapusė. Jie padeda nuo įvairių ligų, pavyzdžiui, gydo ir peršalimą, ir širdies negalavimus, diabetą ar osteoporozę. Pasaulinės sveikatos organizacijos teigimu, svogūnas gali būti naudojamas kaip apetitą gerinanti ar aterosklerozės profilaktikos priemonė.

Be to, šiose daržovėse gausu medžiagų, pasižyminčių priešuždegiminėmis, priešvėžinėmis, antioksidantinėmis ir anticholesterolinėmis savybėmis. Svogūnai taip pat aktyvina medžiagų apykaitą, skatina kraujo gamybą ir valymą, stimuliuoja virškinimo procesus, šalina iš organizmo nereikalingus skysčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.