Ši naminė priemonė greitai išgelbės nuo kojų nuovargio ir tinimo

Dažnai jaučiate kojų nuovargį ir sunkumą? Jos neretai patinsta? Šylant orams šios problemos jus dar labiau prirems prie sienos. Neignoruokite šių simptomų.

Petražoles jau senovės egiptiečiai, graikai ir romėnai naudojo žaizdoms gydyti, šlapimui varyti. Tai – puiki profilaktikos priemonė kojų tinimams.<br>123rf nuotr.
Petražoles jau senovės egiptiečiai, graikai ir romėnai naudojo žaizdoms gydyti, šlapimui varyti. Tai – puiki profilaktikos priemonė kojų tinimams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-28 09:06, atnaujinta 2017-05-27 09:00

Kojų tinimą gali lemti daug priežasčių: šilumos, kraujagyslių problemų, inkstų sutrikimų,nėštumo, širdies nepakankamumo ar hormoninių sutrikimų. Tai nutinka ir dėl kraujotakos, limfotakos sutrikimų kojose.

Kraujas nesunkiai širdies varomas arterijomis nuteka iki pėdų, bet grįžti į viršų jam daug sunkiau. Jei kojų venų vožtuvai sveiki bei žmogus gyvena aktyvų gyvenimą bei yra sveikas, žymaus kojų tinimo paprastai neatsiranda.

Kitais atvejais kojos gali tinti ir tai dažnai būna pirmas tam tikrų sveikatos sutrikimų simptomas.

Todėl visuomet rekomenduojama pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju. Tačiau be šio patarimo, galite išbandyti ir profilaktikos priemonę, kuri veiksminga įveikiant lengvus kojų patinimus ir sunkumą.

Tai – petražolės! Jos yra ypač efektyvus vaistas. Šios prieskoninės daržovės puikiai valo organizmą, ypač sergant inkstų ligomis.

Petražoles jau senovės egiptiečiai, graikai ir romėnai naudojo žaizdoms gydyti, šlapimui varyti. Petražolės turi eterinių aliejų, daugiausia apiolio, iki 22 proc. aliejaus, iki 300 mg vitamino C, provitamino A, vitamino E, B1, B2, PP, riebalų, flavonoidų, cukraus.

Jose yra ir mineralinių druskų: geležies, fosforo, kalio, kalcio, mangano, nikelio, fluoro.

Petražolės puikiai valo organizmą, ypač sergant inkstų ligomis, neleidžia kauptis skysčiams.

Kuokštelį petražolių žolės užpilkite puse litro verdančio vandens, uždenkite ir palikite prisitraukti per naktį, po to nukoškite. Pusė litro nuoviro skirtas vienai dienai, trims kartams.

Tokį nuovirą patariama gerti dvi dienas, tuomet padaryti trijų dienų pertrauką. Tada procedūrą galima pakartoti. Vartojant nuovirą patariama valgyti daugiau augalinės kilmės produktų ir mažiau – gyvūninės. Vengti saldumynų, druskos, atsisakyti alkoholio.

Teigiama, kad tokia profilaktikos priemonė jau po dviejų trijų kartų duoda akivaizdžių rezultatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.