Ši natūrali priemonė padės atgaivinti odą ir plaukus

Kol dar randate beržo pumpurų, paskubėkite jų prisirinkti! Tai puiki profilaktinė priemonė nuo daugelio ligų. O jei vargina problemos dėl odos – jų turėti privalu. Jei nespėjote – jums tikrai padės žolininkai.

Veidui valyti tinka nuoviras, paruoštas iš šaukšto beržo pumpurų: šviežių arba džiovintų ir stiklinės verdančio vandens.<br>123rf.com
Veidui valyti tinka nuoviras, paruoštas iš šaukšto beržo pumpurų: šviežių arba džiovintų ir stiklinės verdančio vandens.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2016, 9:39 AM, atnaujinta May 26, 2017, 11:25 PM

Beržo pumpurai laikomi gamtiniu antibiotiku. Tik skirtingai nei sintetiniai antibiotikai, jie nesukelia disbakteriozės. 

Beržo pumpuruose yra eterinio aliejaus, kurio sudėtyje yra betuloretininės rūgšties. Taip pat dervų, vitamino C, cukraus, saponinų, organinių rūgščių, gana daug rauginių medžiagų.

Žinoma, naudingi ne tik beržo pumpurai. Apskritai beržo preparatai iš lapų, net žievės pasižymi dezinfekuojančiu, spazmolitiniu ir šlapimą varančiu poveikiu.

Beržo lapų nuoviras gali būti naudojamas žaizdų plovimui ir burnos skalavimui, sąnarių skausmams malšinti. Beržo lapų ištrauka užmuša tokias įkyrias bakterijas kaip auksinis stafilokokas (Staphyococcus aureus). Karštomis beržo lapų voniomis gydomos egzemos.

Baltojo beržo pumpurų nuoviras taip pat vartojamas, gydant žaizdas, be to, naudingas kovojant su spuogais ir kitomis odos problemomis, pavyzdžiui, egzema ar odos erozija. Naudingas šis nuoviras ir plaukams bei galvos odai.

Vaistinei žaliavai renkami neišsiskleidę beržo pumpurai, surišant šluotas iš miškų grioviuose augančių berželių šakelių. Šios padžiaunamos tamsoje ir džiovinamos. Kai jau gerai išdžius, nukuliami pumpurai. Laikomi sandariame inde.

Sakoma, kad vertingiausi yra pumpurai, kurių viršūnėlės vos vos ima žalsti.

Veidui valyti tinka nuoviras, paruoštas iš šaukšto pumpurų: šviežių arba džiovintų ir stiklinės verdančio vandens.

Tiesa, pagaminus nuovirą nevertėtų išmesti išbrinkintų tirščių. Galite pasigaminti puikią kaukę spuoguotos, jautrios odos profilaktikai. Tereikės 4 arbatinius šaukštelius plikytų maltų beržo pumpurų sumaišyti su arbatiniu šaukšteliu ryžių miltų ir tokiu pat kiekiu alyvuogių aliejaus. Dezinfekciniam poveikiui sustiprinti ir kvapui suteikti galite įlašinti lašelį eterinio levandų aliejaus. Kaukę užsitepus, geriausia po maudynių, ant švarios veido odos, reikėtų palūkėti 10-15 minučių ir po to nuplauti švariu vandeniu.

Naudojant kaukę porą kartų per mėnesį, bet ne dažniau nei kartą per savaitę, turėtumėte išvengti įprastų odos sudirgimų, kylančių dėl prakaito.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.