Ši naminė kosmetika daro tikrus stebuklus! Net 6 receptai

Alavijas labai dažnai naudojamas kosmetikos gamybai. Kaukes ir kremus su šiuo augalu rekomenduojama naudoti jautriai odai, linkusiai į alergines reakcijas. Alavijas praturtina odą būtinomis maistinėmis medžiagomis, apsaugo nuo žalingo aplinkos poveikio, turi įtakos pigmentinių dėmių mažėjimui, rašo econet.ru.

Reguliariai naudojant kaukes ir kremus su alavijais ilgainiui oda pradeda gražėti. Taip net įmanoma susidoroti su tokiomis problemomis, kaip bėrimas, uždegimas, egzema ar psoriazė.<br>123rf nuotr.
Reguliariai naudojant kaukes ir kremus su alavijais ilgainiui oda pradeda gražėti. Taip net įmanoma susidoroti su tokiomis problemomis, kaip bėrimas, uždegimas, egzema ar psoriazė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-08 13:32, atnaujinta 2017-05-26 06:23

Reguliariai naudojant kaukes ir kremus su alavijais ilgainiui oda pradeda gražėti. Taip net įmanoma susidoroti su tokiomis problemomis, kaip bėrimas, uždegimas, egzema ar psoriazė.

Štai keli receptai, kuriuos galėsite paprastai pasigaminti namuose.

Maitinamasis kremas veidui

Jums reikės 2 šaukštų alavijo želė. Jos rasite natūralios kosmetikos parduotuvėse. 6, 7 lašų eterinio aliejaus, kurį reikėtų priderinti prie savo odos tipo. ½ šaukštelio augalinio glicerino, 3 lašų nerafinuoto simondsijų arba alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumaišykite ir supilkite į stiklainėlį sandariu dangteliu. Šią priemonę ant veido tepkite kiekvieną dieną po valymo. Maitinamasis veido kremas gali būti laikomas šaldytuve iki dviejų mėnesių.

Maitinamoji kaukė

Prireiks šaukšto maltų džiovintų jūros dumblių, kapsulės vitamino E, ½ šaukštelio medaus, ½ šaukštelio alavijo žėlė, 6 lašai eterinio aliejau pagal jūsų odos tipą. Viską kruopščiai sumaišykite. Kaukė tepama ne tik veido, bet ir ant kaklo ir iškirptės srities. Išsitepus reikėtų palaikyti 20 – 30 minučių, nuplauti tik šiltu vandeniu. Jūros dumbliai ištraukia toksinus, giliai išvalo odą, paskatina kraujotaką. Oda tampa gaivi ir sveika.

Kaukė riebiai odai

Reikės arbatinio šaukštelio žaliojo molio miltelių, kurių galite įsigyti natūralios kosmetikos parduotuvėse arba internetu, arbatinio šaukštelio citrinos sulčių, arbatinio šaukštelio hamamelijų ekstrakto (hamamelis virginiana extract) – ekstraktas gaunamas iš sodinių hamamelijų augalų žievės, šakų ir lapų, ir šiek tiek vandens. Viskas sumaišoma, kol gaunamas pastos konsistencijos mišinys. Kaukė tepama veido, kaklo ir iškirptės srityje. Užtepus laikyti reikia 15 – 30 minučių. Žaliasis molis efektyviai valo, pašalina suragėjusį odos sluoksnį, suteikia odai lygumo ir minkštumo.

Alavijų kaukė sausai odai

Imkite arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus, tiek pat alavijų želė, kiaušinio trynį. Pastarajame yra vitamino A, kuris yra labai reikalingas odai. Sumaišykite viską ir tepkite ant veido ir kaklo. Palaikykite 15 – 25 minučių po nuplaukite šiltu vandeniu. Tada užtepkite drėkinamuoju kremu, mat kiaušins kiek sutraukia odą.

Drėkinamasis lūpų blizgesys

Reikės 1 arbatinio šaukštelio vazelino, 1 arbatinio šaukštelio alijošiaus žele, pusės šaukštelio kokoso aliejaus, 3-4 lašų eterinio aliejaus. Stikliniame dubenyje sumaišykite kokoso aliejų, vazeliną ir eterinė aliejų. Masę šildykite vonelėje porą trejetą minučių virš vandens garų, įmaišykite alavijų želė ir vėl šildykite. Atšaldžius gautą masę iki 40 laipsnių, pridėkite eterinių aliejų. Supilkite į talpą, kur laikysite vazeliną. Kokosų aliejus drėkina, alavijai maitina ir formuoja apsauginį sluoksnį, apsaugą lūpas nuo skilinėjimo.

Raminamoji želė po skutimosi

Reikės 2 šaukštų alavijo gelio, ¼ arbatinio šaukštelio sodinių hamamelijų ekstrakto. Jo rasite natūralios kosmetikos parduotuvėse arba galite įsigyti internetu. Dar reikės 4 šaukštų natūralaus obuolių sidro acto, 5 lašų mėgstamo eterinio aliejaus. Visi ingredientus kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės. Ant odos po skutimosi tepkite medvilniniu tamponu. Žele laikykite šaldytuve iki dviejų savaičių.

Eteriniai aliejai pagal odos tipą: Sausai odai tinka anyžių, rožių, jazminų, pelargonijų, apelsinų aliejai. Riebiai odai – citrinų, rozmarinų, greipfrutų, melisų, bergamočių, gvazdikėlių, kiparisų, kadagių eteriniai aliejai. Mišriai odai - kanangų, citrinų, mėtų, rožių aliejai.Vystančiai odai – rožių, pušų, pankolių, pelargonijų aliejai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.