Ši pigi naminė priemonė akimirksniu sugrąžins odos grožį

Gera kaukė gali išspręsti daug odos problemų su oda, jei reguliariai ją naudosite. Daugelis moterų svajoja apie jaunatvišką ir švytinčią odą, bet genetika, netinkama mityba, ir aplinkos tarša gali pagreitinti senėjimo procesą ir pakenkti odai.

Spuogai, raukšles, randai, užsikimšusios poros – tai tik kelios odos problemos, kenkiančios grožiui. Tam sukurta daug kremų, losjonų ir kitų cheminių priemonių. Deja, dauguma tikrai kokybiškų produktų labai brangūs. Laimei, tai galima įveikti pakankamai paprasta priemone, rašoma econet.ru. Galima išbandyti juozažolės, molio ir avižų pieno kaukę.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Spuogai, raukšles, randai, užsikimšusios poros – tai tik kelios odos problemos, kenkiančios grožiui. Tam sukurta daug kremų, losjonų ir kitų cheminių priemonių. Deja, dauguma tikrai kokybiškų produktų labai brangūs. Laimei, tai galima įveikti pakankamai paprasta priemone, rašoma econet.ru. Galima išbandyti juozažolės, molio ir avižų pieno kaukę.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2016, 6:58 AM, atnaujinta May 25, 2017, 1:55 PM

Spuogai, raukšles, randai, užsikimšusios poros – tai tik kelios odos problemos, kenkiančios grožiui. Tam sukurta daug kremų, losjonų ir kitų cheminių priemonių. Deja, dauguma tikrai kokybiškų produktų labai brangūs. Laimei, tai galima įveikti pakankamai paprasta priemone, rašoma econet.ru. 

Galima išbandyti juozažolės, molio ir avižų pieno kaukę.

Ką reikia žinoti apie juozažoles?

Juozažolė (lotyniškai Hyssopus officinalis), arba vaistinis isopas, – lūpažiedžių šeimai priklausantis, ilgai gyvuojantis, daugiametis, iki 20–80 centimetrų užaugantis puskrūmis.

Juozažolės šaknis – kieta, sumedėjusi, liemeninė. Iš šaknies išauga ir sumedėjęs stiebas. Jis turi keturias briaunas, yra plikas arba apaugęs trumpais plaukeliais.

Augalo lapai – žalios spalvos, pailgi, apaugę retais plaukeliais, bekočiai, smailėjantys į viršų, tarp jų susitelkia žiedai. Juozažolės žiedo taurelė žalsvos ir violetinės spalvos, su penkiais danteliais, vainikėlis gali būti įvairių spalvų – violetinis, mėlynas, baltas, rausvas.

Puskrūmis turi 4 kuokelius, išsikišusius iš vainikėlio, ir 1 piestelę, kuri užsibaigia dviskiaute purka. Juozažolės vaisius – nedidelis, ovalios formos riešutėlis.

Augalas žydi liepos–rugsėjo mėnesiais, o vaisiai subręsta rugsėjo pradžioje. Natūraliai juozažolė laukinėje gamtoje neauga, bet gali būti sodinama soduose ir daržuose. Ji mėgsta derlingą dirvą ir saulėtą aplinką.

Juozažolėse gausu organinių rūgščių, rauginių medžiagų, eterinių aliejų, glikozidų, flavonoido diosminų, cukraus, mineralinių medžiagų, dervų, vitamino C. Gydomosiomis savybėmis pasižyminti juozažolė plačiai naudojama liaudies medicinoje. Ji tinkama kvėpavimo sistemos ligoms gydyti ir jų simptomams lengvinti, virškinimo sistemos sutrikimams gydyti.

Juozažolė taip pat gydo odos žaizdas, palengvina skausmus ir niežulį sukandžiojus vabzdžiams. Augalas ramina nervus, padeda ištikus isterijai ar padidėjus nerimui. Dėl prakaitą skatinančių savybių juozažolė naudinga peršalus, sergant gripu, karščiuojant. Augalas pasižymi ir organizmą stiprinančiomis savybėmis.

Juozažolės preparatų negalima vartoti asmenims, sergantiems inkstų ligomis, sumažėjus arteriniam kraujo spaudimui, sergantiesiems epilepsija, neuropatijomis, nėščioms bei žindančioms moterims, mat augalas mažina pieno išsiskyrimą.

Kokius rezultatus pavyks pasiekti?

Reguliariai naudodami veido kaukę su juozažolėmis galite pastebimai sumažinti spuogų randus, raukšles ir kitus senėjimo požymius. Sunaikinti bakterijas, kurios sukelia spuogus, išvalyti poras. Atsikratyti niežulio ir dirginimo. Net sumažinti tamsias dėmes ir strazdanas. Be to, pagerinsite kraujotaką ir nušveisite negyvas odos ląsteles.

Šią kaukę lengva padaryti, ji gali būti naudojamas iki dviejų kartų per savaitę.

Jums reikės:  1 šaukšto džiovintų juozažolių (10 g)

1 šaukšto žaliojo molio ar kaolino (baltojo molio) (10 g)

2 valgomųjų šaukštų avižų pieno (20 ml) 

Kaip gaminti?

Džiovintas juozažolės susmulkinkite iki miltelių. Sudėkite į dubenį ir užpilkite pakaitintą avižų pieną. Palaipsniui sudėkite molį ir mišinį maišykite su mediniu šaukštu iki vientisos masės. Kai kaukė yra šiek tiek sutirštės ir taps klampi, palikite ją dar pastovėti ir jau galite naudoti.

Kaukę ant veido geriausia tepti prieš miegą, mat po šios kaukės nerekomenduojama bent kelias valandas būti saulėje.

Tepkite plonu sluoksniu visą veidą, vengiant akių srities ir lūpų. Šiose vietose oda yra pernelyg plona ir jautri. Palikite kaukę ant veido 20 minučių arba tol, kol ji visiškai išdžius.  Nuplaukite šiltu vandeniu. Po kaukės veidą patepkite drėkinančiu kremu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.