5 sveikatai naudingi patarimai prieš meilės aktą

Norite, kad seksas būtų puikus, o vėliau nejaustumėte nemalonių pasekmių? Pasirodo, egzistuoja sąrašas dalykų, kurių daryti nereikėtų, jei norite patirti vien teigiamus pojūčius. Žinoma, retas kuris, apimtas aistros, galvoja apie tai, ar įgyvendino kiekvieną sąrašo punktą.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2016, 5:42 PM, atnaujinta May 25, 2017, 6:57 AM

Vis dėlto, žemiau išvardyti veiksmų, specialistų teigimu, yra išties svarbūs. Jie ne tik pagelbės jūsų seksualiniam gyvenimui, bet ir sveikatai.

1. Nesišlapinkite

Šis punktas ypač svarbus dailiajai lyčiai, kadangi dėl savo anatomijos, moterys ir merginos yra daug labiau linkusios susirgti šlapimo takų ar pūslės uždegimu. Šlapinantis iš karto po sekso išvalo šaplę ir joje akto metu susikaupusias bakterijas.

Būtent jos, užsilikusios tokioje šiltoje ir drėgnoje terpėje, ima daugintis ir taip sukelia uždegimą. Niujorke dirbančio urologo Deivido Kaufmano teigimu, šlapinantis prieš lytinį aktą yra mažesnė tikimybė, kad tai norėsite daryti ir po jo. Todėl, jei dar nesijaučiate visai „prispirtas reikalo“, derėtų susilaikyti.

2. Negerkite vaistų nuo alergijos

Nors jie ir padeda kovoti su ne itin maloniais šienligės simptomais, alergiją slopinantys vaistai paveikia jūsų lytinius organus. Juose esančios veikliosios medžiagos džiovina nosies gleivinę, taip stabdo nuolat bėgančią nosį. Deja, kartu su nosimi sausėja ir makštis.

Be viso to, vyksta tyrimai, kuriais yra siekiama išsiaiškinti, ar tikrai antihistamininiai vaistai mažina bendrą norą mylėtis. Na, o asmenims, kurie šiltuoju metu laiku negali nė dienos be šių medikamentų, derėtų pasirūpinti lubrikantu.

3. Nepadauginkite alkoholio

Nors alkoholis kartais ir tampa priežastimi, kodėl asmuo iš viso pasiryžo užsiimti seksu, daugelis nežino, kokį efektą jo padauginimas gali turėti pasilinksminimo kokybei. Moterims sumažėja natūrali lubrikacija, tuo tarpu vyrų varpa gali bet kada grįžti į savo natūralią būseną – ramybės.

4. Nedėvėkite dydžio neatitinkančio prezervatyvo

Per dideli prezervatyvai yra daug labiau linkę nuslysti nei tie, kurių dydis atitinka. Tad teks „nuryti“ pasididžiavimą ir įsigyti tuos, kurių matmenys atitinka realybę.

Vidutinio dydžio varpa erekcijos metu siekia apie 13 centimetrų. Reguliaraus dydžio prezervatyvai dažniausiai būna 52 – 56 mm pločio ir 180 – 205 mm ilgio. Atsižvelgiant į tai, kad dauguma asmenų telpa į šią kategoriją, didelių dydžio prezervatyvus geriau palikti lentynoje, o ne kokioje kitoje vietelėje...

5. Nesiskuskite prieš pat aktą

Daugelis sveikatos priežiūros specialistų teigia, kad skutantis plaukelius prieš pat lytinį aktą padidina riziką apsikrėsti lytiniu keliu plintančiomis infkecijomis. Taip yra dėl to, kad skutantis (ypač paskubomis) odoje gali atsirasti miniatiūrinių įpjovimų, o per juos užkratas patenka daug lengviau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.