Išbandykite šį neįprastą masažą – akimirksniu padėsite žarnynui

Turbūt kiekvienas patyrė, ką reiškia vidurių užkietėjimas. Dažniau nuo to kenčiantys asmenys, atrodo, išbandė viską. Pradedant daug skaidulų turinčiais maisto produktais, baigiant laisvinamaisiais ar organizmo valymais, rašoma prevention.com.

Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2016, 3:14 PM, atnaujinta May 25, 2017, 7:51 AM

Visgi, egzistuoja dar vienas būdas, padedantis išjudinti tai, kas susikaupė žarnyne. Be to, tai jokio šalutinio poveikio neturinti, tačiau privatumo reikalaujanti technika. Jos metu masažuojama tarpvietė (zona tarp išangės ir išorinių lytinių organų) bei joje esantis spaudimo taškas.

Naujausias tyrimas atskleidė, kad masažuojant šią sritį galima palengvinti vidurių užkietėjimo simptomus ir išjudinti užsistovėjusias išmatas.

Visgi, tarpvietės masažas nėra nauja praktika. Jau ne vienerius metus nėščiosios yra raginamos tai daryti.

Gydytojų teigimu, tai padeda atpalaiduoti šią sritį bei sumažina plyšimo galimybę gimdymo metu. Atsižvelgiant į šią praktiką, buvo suburta 100 vidurių užkietėjimu besiskundžiančių asmenų grupė. Jie buvo padalinti į dvi – pirmajai buvo skiriami užkietėjimą gydantys medikamentai, o antrosios buvo paprašyta atlikti tarpvietės masažą.

Praėjus keturioms savaitėms ir atlikus apklausą paaiškėjo, kad antroji grupė sulaukė daug geresnių rezultatų. Pacientų teigimu, tarpvietės masažas padėjo suminkštinti ar į kelias dalis padalinti žarnose užsistovėjusius ekskrementus.

Net 82 procentai antroje grupėje esančių asmenų teigė, jog tai darys dažniau, nes nuolatinis vis pasikartojančio vidurių užkietėjimo gydymas medikamentais alina organizmą. Tam pritaria ir tyrimą atlikę medikai. Pasak jų, gydytojai turėtų pranešti savo pacientams apie šį alternatyvų gydymo būdą.

Tai nesudėtingas, jokio šalutinio poveikio neturinti metodas, o jį taikant tausojama ne tik jūsų sveikata, bet ir piniginė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?