Pamėlę paakiai išduoda labai svarbią informaciją apie organizmą

Akys – ne tik sielos, bet ir sveikatos veidrodis. Tą patį galima pasakyti ir apie odą po akimis, kuri yra labai jautri bet kokiems mūsų kūno pokyčiams. Turbūt kas antras gyventojas, nepriklausomai nuo amžiaus, gali pasigirti mažais, o kartais ir labai įspūdingais, tamsiais ratilais po akimis, paraudimais aplink akiduobes.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2016, 5:01 PM, atnaujinta May 24, 2017, 4:00 PM

„Taip yra todėl, kad aš tiesiog pakankamai neišsimiegu“, – drąsiai pareiškia tokių trūkumų savininkas. Tačiau daugeliu atvejų viskas ne taip paprasta, rašoma krasota-zdorovje.info.

Ir iš tiesų viena priežasčių gali būti miego trūkumas. Miegoti turėtumėte 7-8 valandas per parą, bet to, kokybiškai. Svarbu, kad miegat galva būtų tinkamoje padėtyje ir stuburas galėtų tinkamai pailsėti. Netinkama pagalvė gali lemti kraujotakos sutrikimus. Tad paakiai pamėlsta ar net tampa papilkėję.

Tamsūs ratilai po akimis gali rastis ir dėl pernelyg didelės akių įtampos bei bendro nuovargio. Taip pat piktnaudžiavimo alkoholiu, rūkymo. Šie žalingi įpročiai gali sukelti kraujagyslių spazmus, kuris neišvengiamai veda prie „maišų“ po akimis, paraudimo bei akių dirginimo.

Reikia įvertinti ir tai, kad senstant oda tampa plonesnė, tad daugeliui vyresnio amžiaus žmonių yra būdingi maišeliai po akimis.

Odos spalvos kitimas po akims gali būti susijęs ir su tam tikrų rūšių blogųjų bakterijų pertekliumi. Pastarosios gyvena žarnyne ir lemia kūno nuodijimą toksinais, taip pat rimtus kraujotakos pažeidimus.

Nesveikas maistas nuolat lemia neigiamas biochemines reakcijas organizme. Dauguma toksiškų medžiagų kaupiasi žarnyne, ypač storojoje žarnoje.

Efektyviausias būdas pašalinti toksinus – virškinamojo trakto valymas, vadinamasis „žarnyno plovimas“. Jo metu nuo alergenų ir toksinų išvalomos plonosios ir storosios žarnos. Teigiama, kad po tokio „plovimo“ lengviau funkcionuoja plaučiai, kepenys, imuninė sistema, inkstai ir oda.

Tačiau dėl geriausio žarnyno valymo metodo turėtumėte pasitarti su gydytoju.

Taip pat turėtumėte nepamiršti gerai išsimiegoti. Nepagailėkite pinigų ir investuokite į aukštos kokybės ortopedinę pagalvę.

Meskite blogus įpročius ir pasistenkite daugiau laiko praleisti lauke. Tai standartinės rekomendacijos, norintiems atsikratyti pamėlusių paakių.

Teisingas ir sveikas gyvenimo būdas – vienintelis kelias į natūralų grožį ir ilgaamžiškumą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.