Persivalgę bananų rizikuojate savo sveikata. Sužinokite, kodėl

Bananai yra vienas iš maistingiausių vaisių. Tiksliau, tai yra uogos, tačiau daugelis mūsų juos laikome vaisiais. Juose yra daug paprastųjų angliavandenių, tad organizmas gali būti greitai aprūpintas energija.. Bananuose taip pat gausu vitaminų ir mineralų, pavyzdžiui, kalio ir vitamino B-6. Tačiau viskas turi turėti saiką. Štai, kas jums gresia, jei persivalgysite bananų, pranešė livestrong.com.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2016, 1:10 PM, atnaujinta May 23, 2017, 3:55 AM

Svorio priaugimas

Žinoma, nors mažai tikėtina, kad antsvorio priežastimi taps bananų persivalgymas, nes apskritai antsvorio atsiradimas yra susijęs su bendru epr dieną suvartojamų per dideliu kalorijų skaičiumi. Didesniu nei galite sudeginti. Tad konkretaus vieno produkto kaltinti tarsi ir negalima.

Tačiau, kaip ir visi, bananai yra gana didelio kaloringumo. Tad valgyti jų daug ir reguliariai papildomai gerta viso dienos raciono, reiškia padidinti savo suvartojamų kasdienių kalorijų kiekį. Didelis bananas turi apie 120 kalorijų.

Mitybos specialistai ragina visus savo pacientus nesubalansavus savo mitybos nepiktnaudžiauti vaisiais. Negalima galvoti, kad tai – visiškai nekaltas maistas, jis prideda po kelis šimtus kalorijų kasdien. Jei jos perteklinės – tai ne į naudą.

Pirmiausia permąstykite savo mitybą. Atsisakykite kenksmingų produktų, kuriuose daug nesočiųjų riebalų rūgščių, cukraus, šiuos protingais kiekiais galite keisti bananais. Per dieną galite suvartoti apie du puodelius vaisių, tai būtų maždaug du dideli bananai.

Didelis cukraus kiekis

Pasak Harvardo universiteto mokslininkų, bananai yra priskiriami „vidutinio lygio“ glikeminio indekso maisto produktams. Reiškia, kad didelis jų vartojimas gali sukelti cukraus kiekio kraujyje svyravimų. Jei apskritai valgote daug maisto produktų, kurie turi didelį glikeminį indeksą, turite didesnę riziką susirgti 2-ojo tipo cukriniu diabetu, širdies ligomis ar turėti antsvorį.

Bananuose apstu skaidulų, jie lėčiau virškinami nei kiti maisto produktai su panašiu cukraus kiekiu, bet labai prinokę bananai gali turėti didesnį glikeminį indeksą, tad geriau rinktis žalesnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.