4 patvirtinti, bet neįprasti patarimai padės greitai sulieknėti

Maisto pardavėjai jau išleido milijonus tirdami spalvas, skonius, kvapus ir pakuotes tam, kad rastų geriausius būdus priversti jus valgyti daugiau.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 8, 2016, 7:00 AM, atnaujinta May 22, 2017, 12:30 PM

Tačiau per pastaruosius kelerius metus, smegenų tyrinėtojai atrado kelis triukus, galinčius padėti slopinti alkį. Šie keturi patarimai, paremti moksliniais tyrimais, tad išbandyti – verta, rekomenduoja menshealth.com. 

Paspaudė aktyvias nuorodas, išvysite tyrimus, kuriais paremti teiginiai.

1. Pasikabinkite veidrodį valgomajame.

Tyrimo rezultatai rodo, kad žmonės prieš veidrodį rečiau valgo nesveiką maistą. Valgant sveikus, estetiškus patiekalus, daržoves, veidrodyje matomas vaizdas kur kas malonesnis, suteikiantis didesnį pasitenkinimą.

2. Susitvarkykite virtuvę

Net 10 minučių nesutvarkytoje virtuvėje gali jus paskatinti ne pasigaminti sveiko maisto, o pačiupti nesveiką užkandį. Tyrimas rodo, kad netvarkingų virtuvių savininkai suvalgydavo maždaug 100 kalorijų daugiau nei tie, kurie virtuvės buvo tvarkingos.

3. Nesveikus užkandžius pirkite grynais

Mokslininkai mano, kad grynų ieškojimas piniginėje šokoladukui ar traškučių pakeliui bus pakankamas laikas persigalvoti ir atsisakyti nenaudingo pirkinio. Be to, grynų pinigų leidimas neretai atrodo didesnis pinigų švaistymas, todėl pirkiniai yra geriau apgalvojami. Kita gudrybė – prekybos centre vietoje vežimėlio pačiupkite krepšelį. Tai užtikrins, kad neprisidėsite daugybės nereikalingų ir nesveikų pirkinių.

4. Pritemdykite šviesas

Švelnioje prieblandoje sumažėja stresas, pokalbiai pasidaro įdomesni, o nuotaika – pagerėja. O geriausia tai, kad tokiame apšvietime, pasak mokslininkų,  ir suvalgoma mažiau.

Tyrimo rezultatai parodė, kad dalyviai, valgę prieblandoje, maistu buvo patenkinti labiau ir suvalgė 18 procentų mažiau kalorijų, nei įprastame apšvietime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.