Sužinoję tai, pasigailėsite, kad išpylėte raugintų agurkų skystį

Probiotikai šiais laikais laikomi kone panacėja nuo visų ligų. Taip veikiausiai nėra, tačiau negalima neigti, jog tai veiksminga priemonė disbakteriozei įveikti.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2016, 12:19 PM, atnaujinta May 22, 2017, 5:03 AM

Prašnekus apie probiotikus, daugelis pagalvoja apie specialius papildus arba jogurtus. Tačiau probiotikų turi toli gražu ne vien pieno produktai. Visai nepelnytai yra užmirštos raugintos daržovės, tokios kaip rauginti agurkai ar kopūstai.

Daržovės, raugintos su druska, išsaugo gerąsias bakterijas, bet jei jas marinuojame su actu, gerųjų bakterijų nebelieka.

Štai liaudies išmintis byloja, kad nuo raugintų daržovių likusiu skysčiu galima išspręsti ir kai kurias sveikatos problemas.

Teigiama, kad vadinamosios raugintų agurkų ar kopūstų sultys gali padėti atpalaiduoti įsitempusius raumenis, kadangi jose gausu elektrolitų. Porą valgomųjų šaukštų sulčių įpilkite į stiklinę vandens ir išgerkite.

Toks skystis gali padėti normalizuoti ir skrandžio bei žarnyno veiklą.

Taip pat į karštesnį vandenį įpiltas raugintų daržovių skystis tinka gerklei skalauti – ją dezinfekuoja. Procedūrą atlikite kai gerklę peršti, prieš miegą.

Iš ryto išgerta stiklinė vandens su šiuo stebuklingu skysčiu, turėtų pagelbėti sureguliuoti svorį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.