Visų turima priemonė – kraujospūdžiui, skausmui ir odai

Beveik kiekvienoje virtuvėje tikrai rasime sodos. Ją dažniausiai naudojame kepiniams ar namų valymui. Tačiau iš tiesų šiuos miltelius galima panaudoti sveikatinimui. Sunegalavus sodą pasitelkti siūlo liaudies medicina.

Sodos ir nedidelio kiekio vandens košelė puikiai ramina vabzdžių įkandimų keliamą niežulį. Patepkite ir palaukti kol nudžius.<br>123rf nuotr.
Sodos ir nedidelio kiekio vandens košelė puikiai ramina vabzdžių įkandimų keliamą niežulį. Patepkite ir palaukti kol nudžius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2016, 7:45 AM, atnaujinta May 21, 2017, 8:30 PM

1. Ištirpinta piene soda padeda atsikratyti kosulio. Rekomenduojama šaukštelį sodos ištirpinti stiklinėje šilto pieno ir išgerti prieš miegą.

2. Kosulį palengvins ir užgultą nosį atleis inhaliacijos su soda. Litre verdančio vandens reikia ištirpinti šaukštą sodos ir pakvėpuoti garais prisidengus rankšluosčiu. Atsargiai, tik nenudekite veido!

2. Gerklės skausmą sumažins skalavimas sodos tirpalu. Porą šaukštelių sodos ištirpinkite puodelyje šilo vandens.

3. Tokio tirpalo galima įsilašinti ir į nosį, greičiau turėtų praeiti sloga. Tačiau būkite atsargūs, jei turite jautrią nosies gleivinę. 

4. Soda taip pat naudinga apsinuodijus alkoholiu. Pusę šaukštelio sodos ir šaukštelį druskos ištirpinus litre virinto vandens reikia gerti po šaukštelį kas penkios minutės. Tai padės atgauti prarastų skysčių ir elektrolitų balansą.

5. Liaudies medicinos šalininkai taip pat pastebi, kad soda mažina arterinį kraujospūdį. Tad pradėjus stipriai plakti širdžiai, reikia išgerti pusę šaukštelio sodos. Tačiau šis patarimas nepadės, jei turite diagnozuotą rimtą širdies ligą.

6. Sodos tirpalas padės atsikratyti ir uždegimo po nudegimų. Pajutus skausmą, pulsavimą reikia kuo greičiau pusėje litro karšto vandens ištirpinti 2 šaukštus sodos. Pravėsusiame tirpale sužeistą vietą laikyti 10 min. arba ją vilgyti. Procedūrą per dieną kartoti kelis kartus.

7. Sodos tirpale suvilgyta vata patrynę pažastis, visą dieną neužuosite nemalonaus prakaito kvapo.

8. Soda, sumaišyta su muilo drožlėmis – efektyvi odos šveičiamoji priemonė. Jei užsikimšusios odos poros, šiuo mišiniu reikia 3 kartus per savaitę trinti veidą. Būkite atsargūs, jei jūsų oda jautri. Atlikite jautrumo testą: ant vidinės riešo pusės patrinkite mišinio ir parą laiko stebėkite – jei oda neparaudo, nepašiurkštėjo ar kitaip nesureagavo, drąsiai naudokite.

9. 15 min. vonelėje su soda pamirkius nuvargusias kojas, sugrįš žvalumas bei pasitaisys nuotaika. Vonelę ruoškite taip - 5 šaukštai sodos dešimčiai litrų vandens.

10. Jei kamuoja danties skausmas, 5-6 kartus per dieną reikia skalauti burną karštu sodos tirpalu.

Kaip ir bet kurių kitų liaudies medicinos patarimų nereikėtų priimti kaip besąlygiškos tiesos. Medikai gi sako  placebas – 30 procentų sėkmės. Tačiau ir naudingųjų sodos savybių neigti negalima. Viena, kas itin svarbu, nesitikėti išsigydyti soda esant rimtoms sveikatos būklėms. Verčiau kreiptis į medikus.

Dar vieną patarimą ypač naudingą vasaros metu išvysite paspaudę nuotrauką. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.