Veido raudonis atskleidžia tiesą apie sveikatą

Jei jūsų veidas parausta, kai išgeriate taurę vyno ar kito gėrimo, tikėtina, kad turite aukštą kraujospūdį. Tokią išvadą padarė Nacionalinis Chungnam universitetas Pietų Korėjoje, pranešė prevention.com.

Asociatyvi nuotr.<br>wrinkles.org nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>wrinkles.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2016, 2:14 PM, atnaujinta May 21, 2017, 12:01 PM

Tyrėjai peržvelgę 1700 tiriamųjų duomenis išsiaiškino, kad veido raudonį, pavartojus alkoholio, 2.27 karto dažniau patiria tie, kurie serga hipertenzija.

Seniai žinoma, kad alkoholio vartojimas turi įtakos kraujospūdžio kitimui. Vos patekęs į organizmą jis metabolizuojamas ir išsiskiria acetaldehidas.

Šis junginys pasižymi raminančiu poveikiu, be to, išplečia kraujagysles, tad kraujospūdis krenta.

Tačiau alkoholiui pasišalinus iš organizmo, organizmas greitai grįžta į buvusią padėtį, o kraujospūdis gali padidėti dar labiau nei prieš vartojant alkoholį.

Kitaip tariant, nedideli alkoholio kiekiai pradžioje atpalaiduoja kraujagysles, tačiau antroje stadijoje tos pačios kraujagyslės susitraukia, o kraujospūdis, kaip jau supratote, ima kilti.

„Taigi, hipertenzijos rizika padidėja tarp tų asmenų iš kurių organizmų acetaldehidas neefektyviai pašalinamas iš organizmo“, – teigė tyrimo bendraautorius dr. Jong-Sung Kim.

Raudonas vynas ir tamsieji spiritiniai gėrimai labiausiai turi įtakos veido raudoniui. Tačiau alkoholis ne vienintelis išraudimo provokatorius. „Tai gali nulemti ir aštraus ar karšto maisto valgymas, emocijų kaita“, – teigė Jeilio medicinos mokyklos medicinos mokslų daktarė Mona Gohara.

Nors yra būdų valdyti veido raudonį, vaisto kol kas dar nėra.

Tad vienintelis patarimas – pasekti nuo ko išrausta veidas ir stengtis to vengti. Moterys visuomet, žinoma, gali įsigyti gerą maskuoklį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.