Nuostabus receptas, kuris sustabdys rankų senėjimą

Senėjimas – natūralaus gyvenimo ciklo dalis. Pirmiausia pastebime raukšles aplink akis. Jautri ir kaklo bei iškirptės zona.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-22 15:57, atnaujinta 2017-05-20 23:32

Deja, ne itin daug dėmesio kreipiame į rankas, kurios taip pat nukenčia nuo neišvengiamo senėjimo proceso. Be to, gilių pėdsakų ant rankų odos palieka ir kasdienė namų ruoša.

Rankos nuolat dirginamos skalbiamųjų miltelių, valiklių, muilo ir kitų priemonių, jas nugairina vėjas, o tada jos suskirsta ir šerpetoja.

Saulė taip pat kenkia rankų odai: ilgiau pabuvus saulėje, rankų oda sausėja, raukšlėjasi. Todėl saulėtomis dienomis būtina rankas tepti kremu ar šaltalankių aliejumi.

Sutrūkinėjusią, sausą, žaizdotą rankų odą daug dažniau pažeidžia įvairūs virusai, sukeliantys karpas ar papilomas.

Visa laimė, kad nuo ankstyvo senėjimo, išsausėjimo ir kitų negandų galima apsisaugoti, rašo fithacker.ru.

Pirmiausia labai svarbu atkreipti dėmesį, kad jūsų rankos kuo rečiau būtų veikiamos išorinių veiksnių, potencialiai galinčių pakenkti odai. Tad tvarkantis nereikėtų pamiršti pirštinių.

Be to, reikia nepamiršti rankų kartą per savaitę palepinti kauke. Taip pagerinama odos mityba, ji tampa elastingesnė ir atsparesnė žalingam aplinkos poveikiui. Šią procedūrą reiktų atlikti kelis kartus per savaitę, prieš miegą ištepant rankas itin riebiu kremu ir apsimaunant natūralaus pluošti pirštines.

Taip pat galite pasidaryti natūralų šveitiklį ir prieš tepdami kaukę ar kremą. Jį taip pat reikėtų naudoti kartą per savaitę.

Jums reikės šaukštelio cinamono, tiek pat rudojo cukraus ir alyvuogių aliejaus. 

Sumaišykite visas sudėtines dalis, ištepkite ir įmasažuokite rankas. Tuomet nusiplaukite rankas šiltu vandeniu ir nusausinkite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.