Masažuodami šį tašką išvengsite daugybės ligų

Zonoje tarp nykščio ir smiliaus yra turbūt didžiajai daugumai žinomas ypatingas taškas, kurį masažuojant galima atsikratyti galvos skausmo, rašo breakingmuscle.com.

Masažuojant šį tašką išvengsite nemalonių pojūčių galvos ir veido srityje.<br>123rf.com nuotr.
Masažuojant šį tašką išvengsite nemalonių pojūčių galvos ir veido srityje.<br>123rf.com nuotr.
Taško vieta<br>123rf nuotr.
Taško vieta<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-06-25 06:25, atnaujinta 2017-05-20 17:27

Šios zonos pavadinimas akupunktūroje – ketvirtasis storosios žarnos taškas. Jį stimuliuojant galima išvengti ne tik skaudančios galvos, bet ir įvairių kitų negalavimų, ypač būdingų atletams.

Pirmiausia derėtų tiksliai nustatyti šio taško vietą. Ištieskite delną ir pirštus taip, kad nykštys su smiliumu sudarytų 90 laipsnių kampą. Kita ranka čiuopdami smiliaus kaulą, juo veskite kitos rankos pirštą kol prieisite prie nykščio kaulo. Šis, ties susidūrimu esantis taškas ir yra tai, ko ieškojote. 

Kitas, paprastesnis aiškinimas, kaip jį nustatyti – plokščiai padėkite delną ant stalo ir smarkiai prispauskite nykštį. tarp jo ir plaštakos susidaręs iškilimas yra būtent toje vietoje, kurią turėtumėte masažuoti. 

Ši zona nėra itin maža – jos plotis siekia net 2 centimetrus, todėl neturėtumėte pernelyg jaudintis dėl tikslumo, o ją suėmę turėtumėte jausti šiokį tokį diskomfortą.

Peterio Deadmano parašytame akupunktūros vadovėlyje yra detaliai nusakoma ir nauda sveikatai. Jame aprašomi visi kūne esantys taškai ir tai, kokias ligas ar simptomus galima gydyti juos stimuliuojant. Vidutiniškai skirdamas po puslapį informacijos kiekvienam, ketvirtajam taškui autorius skyrė netgi 4 puslapius.

Juose detaliai nusakoma kinų kalba vadinamojo hegu masažavimo nauda sveikatai ir tai, kaip tai daryti norint atsikratyti nemalonių pojūčių.

Knygoje taip pat nurodoma, kad šios zonos stimuliavimas gydo susirgimus ir jaučiamus simptomus, pasireiškiančius galvos ir veido srityje, pavyzdžiui: galvos skausmus, sinusų infekcijas, dantų skausmą, akių raudonį ar tinimą, veido tinimą.

Be to, spaudimas šioje srityje padeda malšinti ir bendrąjį kūno skausmą jį panaudojant akupunktūroje, tačiau tai derėtų palikti profesionalams. Namuose pakanka iš abiejų pusių suimti minėtą tašką ir jį spausti kitos rankos smiliumi ir nykščiu.

Spaudimą palaikykite 20 – 30 sekundžių ir paleiskite. Kartokite pagal poreikį bet kuriuo paros metu tol, kol pastebėjote pagerėjimą.

Specialistų teigimu tai ypač pravartu traumą besigydantiems sportininkams, tačiau derėtų vengti nėščiosioms, kadangi gali sukelti priešlaikinį gimdymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.