8 sveikatai naudingos gudrybės, apie kurias neįtarėte

Kūnai yra iš tiesų keisti ir kartais sunku suprasti, kas vyksta mūsų organizmuose. Pavyzdžiui, staiga ėmus skaudėti sąnarį, netikėtai išsisprendžia ilgą laiką kankinęs kitas simptomas ir pan.

Norėdami nuraminti niežtinčią gerklę, pasikasykite ausį.<br>123rf.com
Norėdami nuraminti niežtinčią gerklę, pasikasykite ausį.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2016, 5:38 PM, atnaujinta May 20, 2017, 2:59 PM

Visgi, jei pajutote, kad ėmė skaudėti gerklę, kimštis nosis ar kokius kitus simptomus, žemiau pateikiame 8 lifeaspire.com patarimus, kaip jų atsikratyti.

1. Pasikasykite niežtinčią gerklę

Nors skalavimas druskos tirpalu gali šiek tiek nuraminti jaučiamą skausmą, atrodo, niekas negali pašalinti jį lydinčio niežulio. Laimei, gydytojas otorinolaringologas Scottas Schafferis pasidalino paslaptimi, kaip nuraminti sudirgintą gerklę. Pasirodo, Jums tereikia pasikasyti ausį.

„Kai ausyje esantys nervai yra stimuliuojami tai gali sukelti refleksą, sukeliantį gerklėje esančio raumens spazmą. Būtent jis ir nuramina niežulį sukeliantį kutinemą“, – patarimu pasidalino medikas.

2. Nuraminkite nervus šaltu vandeniu

Jei staiga ėmėte jausti, kad žemė slysta iš po kojų, ėmėte jaudintis ar pykti – nusiprauskite veidą šaltu vandeniu. Kvėpavimo sulaikymas ir šalto vandens sukeliamas jausmas smegenyse pažadins „žinduolių nardymo refleksą“. Jis sureguliuoja kvėpavimą tam, kad organizmas nešvaistytų deguonies.

Taip pat galima rasti teiginių, kad vien šalto vandens stiklinė gali priversti atsipalaiduoti. Tai ypač aktualu merginoms, kurios nenori sugadinti kruopščiai atlikto makiažo.

3. Nebepanikuokite duodami kraują

Jeigu vien nuo minties apie kraujo davimą Jums darosi silpna, pasistenkite nukreipti nuo to mintis. Geriausiai padeda silpnas nusikosėjimas tuo momentu, kai seselė yra pasiruošusi pradurti odą. Visgi, nepamirškite įspėti seselės, kad žadate kosėti – kitaip, išsigandusi, ji gali Jus sužeisti.

4. Pagalba užsikimšusiai nosiai

Jeigu jaučiatės išvarginti nuolat užsikimšusios nosies, pabandykite šį metodą – pakaitomis liežuviu spauskite burnos ertmės viršų, o smiliais – antakius. Šis spaudimas palaipsniui išjudins susikaupusius skreplius. Užtenka vos 20 sekundžių šio „masažo“ tam, kad galėtumėte vėl džiaugtis kvėpavimo per nosį.

5. Sumažinkite nudegimų sukeltus randus

Jeigu nusideginote, negriebkite ledo. Geriau pažeistą vietą paspauskite pirštų pagalvėlėmis. Tokiu būdu nudegimo vietą atvėsinsite iš lėto, o tai sumažins pūslių ir rando susidarymo tikimybę.

6. Danties skausmo atsikratykite vos per sekundę

Pajutę danties skausmą nepanikuokite. Pabandykite ant plaštakos viršutinės dalies uždėti maišelį su ledukais, o ypač jį sutelkti srityje tarp smiliaus ir nykščio. Šiame akupresūrai žinomame taške yra gausu nervų, kuriais skausmo signalas keliauja iki smegenų. Atšaldę šią vietą užblokuosite signalo kelią ir išvengsite nemalonių pojūčių.

7. Nuraminkite jaudinimąsi

Turbūt daugelis mūsų prieš pat svarbų įvykį ima jausti pilve skraidančius drugelius. Jei taip atsitiko ir Jums, nesutrikite, o papūskite į nykštį. Nors tai skamba keistai, tai padeda sureguliuoti kvėpavimą ir sulėtinti širdies plakimą.

8. Atsikratykite migrenos

Norėdami atsikratyti migrenos sukeliamų skausmų, pamasažuokite jau minėtą tašką tarp smiliaus ir nykščio. Geriausia yra taikyti ganėtinai švelnius, ritmiškus judesius ir tai daryti bent porą minučių ant abiejų rankų. Tai suaktyvina kraujotaką galvos srityje, o tai turėtų atleisti ir skausmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.