Norite sulieknėti? Atminkite šį skaičių. Mitybos keisti nereikės

Vis bandote atsikratyti tų kelių kilogramų, tačiau vis nepavyksta? Jums pasisekė, nauja studija apie ląstelių metabolizmą įrodė efektyvų ir visiškai neskausmingą būdą atsikratyti antsvorio. Tai net nereikalauja mitybos pokyčių, rašo prevention.com.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2016, 11:34 AM, atnaujinta May 19, 2017, 8:20 PM

Pakaks sutalpinti visus dienos maisto davinius į 10-12 valandų laikotarpį. Tai reiškia, kad jei pusryčius valgote apie 8, vakare nebereikėtų valgyti nuo 18 ar 20 val.

Tyrėjai apskaičiavo, kad nemažai tiriamųjų savo valgymus išdėsto 15 valandų laikotarpiu, tačiau tik apriboję jį iki 10-12 valandų ir to laikęsi 16 savaičių, be jokių raciono pokyčių atsikratė vidutiniškai trijų kilogramų, tapo energingesni ir geriau išsimiegodavo.

Ir tai – ne pirmas tyrimas, įrodantis, jog tai veikia. Ankstesni tyrimai įrodė, kad aiškūs valgymo ir nevalgymo periodai paros metu leido žmonėms sudeginti daugiau riebalų, geriau kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje ir sumažino cukrinio diabeto riziką.

Kodėl tai veikia? Paprasčiausias paaiškinimas, pasak tyrimo bendraautorio Satchino Pandos, yra tas, kad žmonės galų gale suvartoja mažiau maisto. Pavyzdžiui, žiūrėdami filmą vakare žmonės mėgsta užkandžiauti, o užkandžių atsisakymas po 18 ar 20 valandos leidžia išvengti tuščių kalorijų.

Kitas teigiamas efektas – neinate miegoti pilnu skrandžiu. Maistas neužsistovi ir nerūgsta. Tad savijauta ryte kur kas geresnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.