10 patarimų, kaip išvalyti limfos sistemą

Mūsų organizmo limfos sistema yra ypatingai sudėtinga, susidedanti iš gyslų, kuriomis ji teka, mazgų, blužnies ir užkrūčio liaukos. Ši sistema atlieka labai svarbią rolę kovojant su infekcijomis, sugeriant skysčių, riebalų perteklių bei filtruojant įvairius toksinus.

Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2016, 12:05 PM, atnaujinta May 19, 2017, 5:45 PM

Fizinės veiklos, jodo trūkumas, liga ar virškinimo sutrikimai gali užkimšti limfos sistemą ir sukelti įvairius negalavimus. Laimei, yra daug būdų išvalyti limfą ir kartu pagerinti įvairias odos problemas, artritą, celiulitą, galvos skausmą, peršalimą ir daugybę kitų sveikatos sutrikimų.

1. Alternatyvi medicina

Limfodrenažinis masažas: stimuliuoja limfos cirkuliaciją, iš ląstelių pašalina riebalus, skysčius, toksinus.

Akupunktūra: stimuliuoja jos tekėjimą.

Sauna: saunos ar garinės pirtys yra puikus būdas išprakaituoti toksinus per odą ir taip išvalyti organizmą.

2. Sportinė veikla

Reguliari fizinė veikla, įtraukianti šuoliukus, yra geriausias būdas pagerinti limfos pratekėjimą. Nors šuoliai aukštyn – žemyn yra tinkamiausias būdas paskatinti limfos sistemos veiklą, bet koks fizinis aktyvumas bent šiek tiek pagelbės palaikyti jos funkcijas.

3. Valgyti tinkamus maisto produktus

Įvairūs vaisiai, daržovės, linų sėmenų aliejus, riešutai, avokadai ir kiti natūralūs produktai suaktyvina limfos sistemą bei žarnyną. Taip jie padeda iš organizmo pašalinti toksinus, jį prisotinti antioksidantais bei įvairiomis mineralinėmis medžiagomis.

Derėtų vengti dirbtinių saldiklių, cukraus, mėsos produktų, konservantų, daug druskos turinčio maisto, įvairių kepinių. Visi šie produktai stabdo limfos pratekėjimą.

4. Gerti daug vandens

Žmogaus organizmas reikalauja daug skysčių tam, kad tiek kraujotakos, tiek limfos sistemos funkcionuotų taip, kaip turėtų. Paprasčiausias būdas palaikyti reikiamą skysčių kiekį – išgerti 6-8 stiklines vandens per dieną.

5. Giliai kvėpuoti

Gilaus kvėpavimo pratimai stimuliuoja limfos pratekėjimą. Tokiu būdu yra išvengiama toksinų kaupimosi, o organai yra geriau aprūpinami deguonimi.

6. Kūno masažas šepečiu

Kas dieną sausu šepečiu masažuojant odą yra paskatinama limfos sistema. Tai reikėtų daryti maždaug 5 minutes iki maudymosi, pradedant nuo galūnių ir pamažu artėjant širdies link.

7. Vengti cheminių kosmetikos priemonių

Dauguma parduotuvėse prieinamų kosmetikos priemonių yra pilnos cheminių sudedamųjų dalių, kurios, po ilgesnio naudojimo, yra sugeriamos limfos. Organinė, rankų darbo kosmetika yra daug geresnis pasirinkimas.

8. Žolelių arbatos

Įvairios žolelės turi ypatingų gydomųjų galių, taigi nenuostabu, kad jų arbata gali padėti limfos sistemos pratekėjimui. Vis dėlto, prieš pradedant bet kokią savigydą, derėtų pasikonsultuoti su žolininku. Jis ne tik parekomenduos, kokias žoleles geriausia vartoti, bet ir nurodys šalutinius poveikius bei tinkamą dozę.

9. Kontrastinis dušas

Besimaudant yra labai sveika kaitalioti vandens temperatūrą tarp karšto ir šalto, kadangi tai treniruoja kraujagysles. Aukšta temperatūra skatina jų išsiplėtimą, o šalta – susitraukimą. Visgi, šios procedūros derėtų vengti sergant kraujospūdžiu, širdies ligomis arba besilaukiant.

10. Dėvėkite laisvus drabužius

Siauri ir aptempti drabužiai lėtina limfos pratekėjimą, todėl į tai derėtų atkreipti kitą sykį perkant rūbus.

Jeigu laikysitės šių patarimų, problemų su limfos sistema kilti neturėtų. Be to, tai pagerins ir bendrą jūsų savijautą, padaugės energijos, sumažės įvairūs skausmai bei toksinų sankaupos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.