5 veiksmingi patarimai, kaip namie įveikti pėdų grybelį

Pėdų grybelis – tikrai ne pati maloniausia infekcija. Ji gali atsirasti pedikiūrą atliekant naudotais ir nesterilizuotais instrumentais, viešajame baseine nedėvint šliurių ir pan., rašė womanshealthmag.com.

Asociatyvi nuotr.<br>123rf.com
Asociatyvi nuotr.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-07 07:45, atnaujinta 2017-05-19 16:05

Nors jis kyla gan nekaltai ir nepastebimai – atsiranda vos vienas gelsvos ar baltos spalvos taškelis – laikui bėgant pėdos grybelis gali sukietinti nagą, sudarkyti jo formą. Dažniausiai ši grybelinė infekcija pasireiškia pėdų srityje, kadangi kojų nagai – drėgna ir šilta vieta, palanki daugintis bakterijoms.

Nors geriausia būtų kreiptis į dermatologą, kuris patars dėl tinkančio gydymo,žemiau pateikiami 5 būdai pagerinti esamą būseną namuose.

1. „Vicks Vaporub“ arba „Resorban“ tepalas

Šiame įtrynimams ir inhaliacijoms skirtame tepale yra gausu antigrybelinių medžiagų, tokių kaip kamparo ir eukalipto aliejai. Pagal atlikta tyrimą buvo išsiaiškinta, kad net 83 proc. asmenų, grybelio gydymui panaudoję šį tepalą, sulaukė teigiamų rezultatų. Iš jų net 20 proc. pacientų ši infekcija visiškai išnyko.

2. Burnos skalavimo skysčio ir baltojo acto mišinys

Burnos skalavimo skystyje esantis mentolis bei čiobrelio ekstraktas turi grybelį naikinančių ypatybių. Tuo tarpu actas yra rūgštis, kuri sukuria bakterijų veisimuisi nepalankią terpę.

Norint pasiekti geriausių rezultatų, derėtų 1:1 santykių sumaišyti šiuos du skysčius ir juose bent 45-60 minučių per dieną pamirkyti pėdas.

3. Kukurūzų miltai

Keli asmenys pranešė, kad kukurūzų miltus sumaišę su vandeniu ir panaudoję tai gydymui, jie sulaukė teigiamų rezultatų. Svarbu, kad vanduo būtų pakankamai karštas, jog miltai ištirptų ir taptų pasta. Joje derėtų mirkyti kojas bent valandą per savaitę.

4. Arbatmedžio ir raudonėlio aliejai

Arbatmedžio aliejus jau daugelį metų buvo naudojamas kovoti su odos ligomis bei grybeliu. Raudonėlio augale yra timolio, kuris taip pat padeda įveikti šią ligą. Norint pasiekti rezultatų, derėtų bent porą sykių per dieną pažeistą vietą patepti aliejumi.

5. Skruzdžių medžio arbata

Įrodyta, jog šis Pietų Amerikoje augantis medis turi tiek pat gydomųjų savybių, kiek ir receptiniai vaistai. Norėdami išsigydyti grybelį, turėtumėte pėdas mirkyti bent porą kartų per dieną, po 20 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.