Pasiūlytas geresnis būdas atsikratyti pagurklio per dvi savaites

JAV neseniai buvo pristatytas naujasis medikamentas, kurio injekcijos tirpdo riebalus. Deoksicholio rūgštis, kurią gamina ir žmogaus tulžis, yra suleidžiama kas centimetrą į norimą vietą. Ten ji visam laikui panaikina riebalines ląsteles, rašo prevention.com.

asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2016, 1:23 PM, atnaujinta May 19, 2017, 2:55 PM

Vienas iš šio medikamento panaudojimo būdų – švirkštimas į pagurklį.

Žinoma, nors rezultatai bus akivaizdūs ir teigiami, tai greičiausiai neigiamai paveiks susidomėjusių asmenų piniginę: vieno seanso kaina sieks apie 900 eurų, o jų prireiks bent 2-3. Tai iš tiesų nemaža kaina už vos 15 minučių trunkančią procedūrą.

Visgi, jos šalutinis poveikis bus jaučiamas apie savaitę. Injekcijos pažeistoje vietoje gali būti jaučiamas karštis ir matomas patinimas. Taip vyksta dėl kūno imuninės sistemos atsako bei pamažu tirpstančių riebalinių ląstelių. Be to, pažeistoje vietoje galima pastebėti mėlynes ir nežymų kraujavimą.

Tam, kad jos būtų susiurbtos atgal į organizmą, prireiktų apie 7 dienų. Maždaug po dviejų savaičių turėtų visiškai išnykti raudonis. Visgi, norint pamatyti pirmosios sesijos rezultatus teks palaukti apie mėnesį.

Gydytojai tikina, kad šis riebalų tirpinimo metodas yra nepalyginamai švelnesnis nei įprastas riebalų nusiurbimas ar plastinė operacija. Be to, gijimo laikas taip pat gerokai trumpesnis.

Tačiau jokia procedūra neapsieina be šalutinio poveikio. Blogiausiu atveju šis riebalų tirpinimas gali sukelti rijimo problemas ar nervų pažeidimus. Nepaisant to, tai vis tiek išlieka mažiausiai invazinė procedūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.