Liaudiška priemonė, galinti pašalinti „druskas“ iš kūno

Liaudyje kalbama, kad vadinamosios „druskos“ organizme kaupiasi pamažu ir neskausmingai, kol galiausiai ima kamuoti skausmai.

Krienų lapai.<br>123rf nuotr.
Krienų lapai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2016, 1:37 PM, atnaujinta May 18, 2017, 3:58 PM

Tiesa, tokią būklę iš tikrųjų reikėtų vadinti kaklinės stuburo dalies osteochondroze, arba uratų sankaupomis sąnariuose po oda. Ant sprando jaučiamas tarsi gumbelis, apie kurį ir sakoma: „Susikaupė druskos“.

Norite atsikratyti tų „druskų“?

Liaudies medicina šiuo atveju siūlo prieš miegą karštu vandeniu nuplikyt du šviežius krienų didelius lapus ir uždėjus ant sprando, aprišti. Tai turėtų numalšinti skausmus, sumažinti uždegimą, t.y. išvalyti „druskas“.

Teigiama, kad tai kone vienintelė iš tiesų veiksminga liaudiška priemonė šiam reikalui. Tiesa, po kurio laiko lapai pradeda deginti, tad reikėtų kompresą laikyti, kol galite kentėti. Jei deginimas pernelyg didelis, procedūrą nutraukite.

Švieži lapai dedami ant juosmens ir sergant radikulitu.

Krieno lapus patariama naudoti vietoj pirktinių garstyčių esant stipriems uždegimams: mastitui, bronchitui ir taip pat plaučių uždegimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.