7 būdai, kurie leis pamiršti suskilinėjusius kulnus

Kulnų įtrūkimai ir suskilinėjimas – gana dažna problema. Ją gali nulemti odos išsausėjimas, nepatogi avalynė, prasta higiena ar net vitaminų trūkumas organizme.

Asociatyvi nuotr.<br>Pixabay nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2016, 4:10 PM, atnaujinta May 18, 2017, 5:10 AM

Įtrūkusius kulnus būtina gydyti, o jų būklės priežastis turi nustatyti specialistas.

Jei sergat pėdų grybeliu, specialistas paskirs Jums vaistų. Kitais atvejais gali pakakti tik pasirinkti patogesnę avalynę ir atidžiau stebėti savo pėdas.

Siūlome jums 7 paprastas namines priemones, kurios padės pagerinti sausų kulnų būklę ir užkirsti kelią suskilimams. Juos aprašė portalas all-4-woman.ru.

Procedūras geriausia atlikti prieš miegą.

1.Citrina, druska, glicerinas ir rožių vanduo

Įpilkite į dubenį šilto vandens, įverkite žiupsnelį druskos, 15 lašų citrinų sulčių, arbatinį šaukštelį glicerino ir du arbatinius šaukštelius rožių vandens.

Kojas vandenyje mirkykite 20 minučių. Tada švelniai patrinkite kulnus pemza arba specialiu įrankiu kulnų šveitimui. Atskirame dubenyje sumaišykite šaukštelį glicerino, rožių vandens ir citrinų sulčių.

Patepkite kulnus ir apsimaukite plonas medvilnines kojines. Tuomet ryte nusimaukite kojines ir nusiplaukite pėdas šiltu vandeniu. Procedūrą kartokite 3-4 kartus per savaitę.

2. Augalinis aliejus

Kruopščiai nusiplaukite ir nusausinkite pėdas. Užtepkite truputį augalinio aliejaus ant kulnų. Apsimaukite plonas medvilninines kojines ir ant viršaus – vilnones. Ryte nuplaukite pėdas šiltu vandeniu. Procedūrą kartokite kelias dienas iš eilės, kol pasieksite norimą rezultatą.

3. Vazelinas ir citrinų sultys

Įmerkite kojas į šiltą vandenį ir palaikykite 15 minučių. Nusausinkite. Sumaišykite arbatinį šaukštelį vazelino ir citrinų sulčių. Patrinkite šiuo mišiniu kulnus. Kojas įsukite į politieleninį maišelį arba maistinę plėvelę ir apsimaukite kojines. Ryte nusiplaukite kojines.

4. Parafinas

Paimkite šiek tiek parafino, išlydykite ir sumaišykite su kokosų aliejumi. Visąmišinį kaitinkite ant mažos ugnies, kol išsilydys. Leiskite jam šiek tiek atvėsti ir tepkite ant pėdų. Apsimaukite kojines, o ryte – nusiplaukite kojas.

5. Medus

Sumaišykite puodelį medaus su 5 litrais šilto vandens. Kojas mirkykite 20 minučių. Patrinkite kulnus pemza. Nusiplaukite kojas šiltu vandeniu ir patepkite matinamuoju kremu.

6. Ryžių miltai

Paimkite 3 šaukštus ryžių miltų ir įdėkite po 1 arbatinį šaukštelį medaus, obuolių sidro acto ir alyvuogių aliejaus. Masė turėtų gautis tiršta it klijai. Pamirkykite kojas šiltame vandenyje 10 minučių, tada mišiniu ištrinkite pėdas. Nuplaukite.

7. Alyvuogių aliejus

Šaukštelį alyvuogių aliejaus sumaišykite su keliais lašais eterinio levandų ar citrinų aliejaus. Naudokite vietoje kremo pėdoms ryte ir vakare.

Taip pat be šių patarimų nepamirškite savo mitybos papildyti vitaminais A ir E. Tuomet suskilinėjusius kulnus galėsite pamiršti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.