Įsidėjo garstyčių į vonią. Sužinoję kodėl, išbandysite patys

Garstyčios daugeliui asocijuojasi su mėsos patiekalais. Tačiau liaudies medicina garstyčias, tiksliau, augalą, pripažįsta kaip puikią tam tikrų susirgimų prevencijos ir gydymo priemonę, rašo justhealthylifestyle.com.

Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Asociatyvi nuotr.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-01 15:07, atnaujinta 2017-05-17 04:46

1. Skrandžio spazmai ir mėšlungis. Jei patiriate skrandžio spazmus arba dažnai tam tikras vietas traukia mėšlungis, reikėtų uždėti garstyčių kompresą. Garstyčių priešuždegiminės savybės itin naudingos raumenims. Jei po fizinio krūvio skauda raumenis, į vonią įdėkite porą šaukštų garstyčių miltelių. Skausmingas sritis galima įtrinti garstyčių ir kelių lašelių vandens košele. Palaikyti 10-15 minučių ir nuplauti šiltu vandeniu. Jei jaučiate stiprų deginimą procedūrą turite iš karto nutraukti.

2. Plaukų regeneracija. Sumaišykite šiek tiek garstyčių su trupučiu alyvuogių aliejumi ir tepkite ant plaukų. Venkite patekimo ant šaknų ir galvos odos. Palaikykite pusantros valandos. Išskalaukite ir ištrinkite plaukus šampūnu. Procedūrą atlikite bent kartą per savaitę, tuomet plaukai mažiau lūžinės ir taps žvilgantys.

3. Odos regeneracija. Garstyčiose yra sieros. Ši teigiamai veikia odą, džiovina spuogus. Sumaišykite pusę arbatinio šaukštelio garstyčių miltelių su 2 arbatiniais šaukšteliais kokosų aliejaus, patepkite problemines vietas ir po 10 minučių nuplaukite vandeniu.

4. Skausminga gerklė. Garstyčios taip pat yra natūralus vaistas nuo gerklės skausmų. Kartu su medumi ir citrina. Sumaišykite šaukštelį garstyčių miltelių su žiupsneliu druskos, šaukštu medaus ir šaukštu citrinos sulčių. Išmaišykite mišinį vandenyje. Skalaukite juo gerklę.

5. Antsvoris. Bent kartą per dieną su maistu stenkitės suvalgyti apie 20 gramų garstyčių. Tai stimuliuos perteklinių riebalų deginimą.

Galite naudoti ne tik garstyčių miltelius, bet ir aliejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.