Liežuviu palieskite gomurį ir kvėpuokite – štai kas nutiks

Tai keista, tačiau tiesa ta, jog skirtingos kvėpavimo technikos yra labai naudingos sveikatai. Šiuo atveju viskas, ką reikia padaryti – paliesti gomurį liežuviu ir giliai kvėpuoti.

Šį triuką išbandykite, jei naktį dažnai nubundate, tuomet neprireiks cheminių vaistų. Maža to, tai išgelbės jus nuo streso.<br>„WikiHow“ pav.
Šį triuką išbandykite, jei naktį dažnai nubundate, tuomet neprireiks cheminių vaistų. Maža to, tai išgelbės jus nuo streso.<br>„WikiHow“ pav.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-11 10:16, atnaujinta 2017-05-16 06:04

Tai gali padėti net nuo nemigos, žada justhealthylifestyle.com.

Šį triuką išbandykite, jei naktį dažnai nubundate, tuomet neprireiks cheminių vaistų. Maža to, tai išgelbės jus nuo streso.

Palieskite gomurį liežuviu ir taip jį laikydami giliai įkvėpkite, tada iš lėto visiškai iškvėpkite orą iš plaučių. Jį tarsi išstumkite. Pratimą kartokite kelis kartus.

Liežuvio lietimą prie gomurio galima derinti su kvėpavimo technika 4-7-8. Tuomet tai bus dar efektyviau.

Pastarąją ištobulino Arizonoje dirbantis Harvardo universiteto medicinos mokslų daktaras A. Weilas. Jo teigimu, tai yra labai paprastas būdas, nereikalaujantis jokios įrangos, užimantis juokingai mažai laiko ir prieinamas visur bei visiems, norintiems greitai atsipalaiduoti ar užmigti.

Pradedant pratimą, visų pirma reikia su „šniokštimo“ garsu per burną iškvėpti visą orą. Užvėrus burną, tyliai įkvėpti oro per nosį, mintyse skaičiuojant iki keturių (4).

Tada sulaikyti kvėpavimą ir mintyse skaičiuoti iki septynių (7). Galiausiai iškvėpti orą vėl su „šniokštimo“ garsu per burną, mintyse skaičiuojant iki aštuonių (8).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.