Atsakė, ar galima sustabdyti laiką veide

Naujausios technologijos ne tik visiškai užvaldė kasdieninį mūsų gyvenimą, bet jau keičia ir grožio puoselėjimo įpročius. Panašu, kad jos tampa pajėgios sustabdyti ar net atsukti atgal laiką moters veide ir nusipelno būti vadinamos jaunystės paslaptimi ir tikru perversmu grožio industrijoje.

Naujausios technologijos ne tik visiškai užvaldė kasdieninį mūsų gyvenimą, bet jau keičia ir grožio puoselėjimo įpročius.<br>123rf nuotr.
Naujausios technologijos ne tik visiškai užvaldė kasdieninį mūsų gyvenimą, bet jau keičia ir grožio puoselėjimo įpročius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2016, 6:51 PM, atnaujinta May 15, 2017, 3:25 PM

„Ne tik amžius, bet ir greitas gyvenimo tempas turi įtakos odos elastingumo mažėjimui ir senėjimui. Natūralų senėjimo procesą, paspartina neigiami išorės veiksniai – rūkymas, alkoholio vartojimas ultravioletiniai saulės spinduliai, stresas – mat jie turi neigiamos įtakos odos elastingumui ir kolageno – baltymo, kuris yra atsakingas už odos stangrumą, elastingumą bei atsinaujinimą, mažėjimui.

Kolagenas yra plačiai naudojamas gaminant priemones nuo raukšlių, tačiau kremuose naudojamo kolageno molekulės yra per stambios, kad galėtų prasiskverbti į giluminius odos sluoksnius“, – aiškina klinikos „Grožio chirurgija“ gydytoja dermatologė Natalija Jasaitienė.

Niekam jau ne paslaptis, kad norint išlaikyti gražią odą, reikia ją nuolat drėkinti, maitinti ir laikytis sveikos gyvensenos principų – valgyti kuo daugiau augalinės kilmės produktų, gerti užtektinai vandens, gerai pailsėti, daugiau būti gryname ore, atsisakyti žalingų įpročių, sportuoti.

Žinoma, kad patartina ir reguliariai lankytis pas kvalifikuotą grožio specialistą, kuris atliks individualiai parinktas kosmetologines procedūras ir rekomenduos kiekvienam odos tipui tinkamiausias kosmetikos priemones, kurias galima naudoti namie. Tačiau, anot N. Jasaitienės, kremuose esantys ingredientai ir veikliosios medžiagos veikia tik paviršinį odos sluoksnį – epidermį.

Rezultatais prilygsta plastinėms operacijoms

Laimei, naujausios technologijos vis dažniau pasitarnauja puoselėjant grožį. Moterims, siekiančioms atjauninti, vizualiai patempti ir išlyginti veido odą – pasitelkiant lazerį dabar tai padaryti įmanoma vos vieno vizito pas dermatologą metu.

„Atjauninimo procedūros lazeriu atliekamos jau kurį laiką. Pastaruoju metu itin populiarėja 4D veido atjauninimo procedūra, kuri yra laikoma perversmu grožio industrijoje. Mat galima teigti, kad rezultatais ji prilygsta plastinių operacijų ir užpildų procedūrų efektui. Pasaulyje ši procedūra jau pripažinta kaip itin saugus, ir efektyvus odos atjauninimo metodas, nesukeliantis jokių šalutinių poveikių“, – sako tos pačios klinikos gydytoja dermatologė Ramunė Petrosian.

Anot R. Petrosian, pavadinimas 4D kilo dėl to, kad naudojant skirtingus antgalius procedūra atliekama keturiais etapais. Jos metu, skirtingų bangų impulsais paveikiami visi – paviršinis, vidurinis ir giluminis – odos sluoksniai.

Procedūros metu suaktyvinama kolageno gamyba, oda tampa pastebimai stangresnė ir lygesnė, panaikinamos ne tik smulkios, bet ir gilesnės raukšlės.

„Vis tik labai svarbu, kad pacientai atkreiptų dėmesį į tai, jog ši procedūra saugiai ir efektyviai gali būti atliekama tik laikantis patvirtinto 4D procedūros protokolo, kai viename iš etapų naudojamas specialus antgalis, turintis temperatūros matuoklį. Mat procedūros metu būtina stebėti audinių temperatūrą – kitaip ne tik nebus pasiektas norimas efektas, bet atsiras rizika pažeisti audinius“, – įspėja R. Petrosian.

Kovojančioms su mimikos raukšlėmis

„Nors amžiaus apribojimų šiai procedūrai nėra, dažniausiai dėl 4D veido atjauninimo kreipiasi 35 – 60 metų amžiaus moterys, turinčios ryškias mimikos raukšles. Tačiau pabrėšiu, kad jeigu procedūra atliekama tuomet, kai odos senėjimo požymiai dar nėra labai ryškūs, vėliau prireiks daug mažiau pastangų, norint išlaikyti gražią odą“, – tvirtina R. Petrosian.

Pasak gydytojų, po vienos 4D procedūros rezultatai išlieka iki vienerių metų. Atlikus keletą procedūrų, dar labiau suaktyvinama kolageno gamyba, todėl efektas išlieka kur kas ilgiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.