Kaunietei sportas nepadėjo, bet pasikeisti galop pavyko

Vien mintis apie apsinuoginimą ar aptemptų ir seksualių drabužių dėvėjimą daugeliui moterų kelia daugiau streso nei džiaugsmo. Pasiryžusios kitam vasaros sezonui padailinti savo kūno linijas, moterys keičia mitybos įpročius ir plūsta į sporto sales.

Po pilvo plastikos procedūros kaunietė Vilija gerokai sumažino pilvo apimtis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Po pilvo plastikos procedūros kaunietė Vilija gerokai sumažino pilvo apimtis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Klinikos „Grožio chirurgija“ plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Klinikos „Grožio chirurgija“ plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 6:44 PM, atnaujinta May 14, 2017, 9:57 PM

Tačiau ką daryti toms, kurioms po gimdymo arba net ir numetus daug svorio „atsikišusio pilvuko“ atsikratyti, deja, nebepadeda nei dietos, nei sportas? Tokių moterų žvilgsniai vis dažniau krypsta į grožio specialistus, nes vienintelė išeitis – pilvo plastika.

Nei viena nėra nuo to apsaugota

„Po antrojo vaikelio gimimo išbandžiau viską: laikiausi dietų ir subalansuotos mitybos planų, bėgiojau bei pareigingai lankiausi sporto salėje. Nors svoris krito ir pajutau, kad kūnas tapo stangresnis, „atsikišęs pilvukas“ niekur nedingo.

Supratau, kad vis dėlto sportas ir subalansuota mityba mano problemos išspręsti nepadės, tad aktyviai ėmiau ieškoti kitų būdų, kaip galėčiau panaikinti šį išvaizdos trūkumą. Galiausiai nusprendžiau išbandyti šiuolaikinės plastikos galimybes. Buvau ir anksčiau girdėjusi apie pilvo plastiką, tačiau, kaip ir daugelis, galvojau, kad tokias operacijas renkasi tik tie, kurie tingi eiti į sporto salę. Tačiau mano praktika rodo, kad taip nėra.

Po pilvo plastikos procedūros gerokai sumažinau pilvuko apimtis“, – atvirauja 45-erių metų dviejų vaikų mama, kaunietė Vilija.

Netekus daug svorio ir dėl to atsiradus pilvo odos pertekliui arba po nėštumo išsitempus pilvo raumenims ir susilpnėjus pilvo sienai, atsiranda „atsikišęs pilvukas“.

Pilvo plastika – tai chirurginė operacija, skirta pilvo sienos deformacijoms koreguoti. Atsižvelgiant į deformacijos apimtį, gali būti atliekama visos arba dalies pilvo sienos plastika. Pilvo plastikos operacija dažnai derinama su riebalų nusiurbimu iš pilvo ir juosmens srities.

„Jeigu vaisius buvo didelis, net ir po vieno nėštumo moteriai gali prasiskirti tiesieji pilvo raumenys, dėl ko pilvas pasidaro suglebęs. Panašų efektą gali sukelti ir šokinėjantis svoris.

Daug įtakos tam turi genetinis paveldimumas: kai kuriems žmonėms net 5 – 6 kg svorio svyravimas ilgainiui nulemia „atsikišusio pilvo“ susidarymą, o kitiems numetus net 30 kg oda ir raumenys susitraukia patys. Tad nei vienas iš mūsų nėra nuo to apsaugotas“, – teigia klinikos „Grožio chirurgija“ plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas.

Gailisi tik vieno – kodėl tam nesiryžo anksčiau

Jeigu ateinantį atostogų sezoną moterys nori pasitikti ne tik turėdamos plokščią pilvą, bet ir būdamos visiškai pasveikusios po operacijos, pasak K. Maslausko, tuo rūpintis reikėtų pradėti iš anksto. Gydytojas pripažįsta, kad pati procedūra – tai tikrai ne tas pats, kaip nueiti į kirpyklą, o gijimo laikotarpis užtrunka apie porą mėnesių, nes tiek laiko po operacijos reikia nešioti kompresinius drabužius, prispaudžiančius pilvą.

Taip pat beveik metus patariama nerodyti rando saulėje, kad jis, kiek įmanoma, išbaltų. Visgi gydytojas teigia, kad per ilgą savo darbo patirtį nesutiko nei vienos moters, kuri, atlikusi pilvo plastiką, to gailėtųsi. Vienintelis dalykas, kurio moterys gailisi po šios procedūros – kad tam nesiryžo anksčiau.

„Jokie laikini gijimo nepatogumai nei iš tolo neprilygsta iki tol moteris erzinusiam pilvui ir kankinusiems kompleksams. Tačiau norint kuo ilgiau išlaikyti nepriekaištingus rezultatus, reikėtų nepamiršti nuolat rūpintis savimi: sportuoti ir visavertiškai maitintis“, – šypsosi K. Maslauskas.

Gydytojas per pastaruosius porą metų pastebi įdomias tendencijas: pacientų, besikreipiančių dėl pilvo plastikos, srautas nuosekliai auga, o dažna pacientė kartu su šia procedūra nusprendžia pakoreguoti ir krūtinę, kuri dėl tų pačių priežasčių dažnai taip pat suglemba.

Jau ne naujiena ir tai, kad maždaug vienas iš dešimties pacientų, besikreipiančių dėl pilvo plastikos, yra vyrai, kurie numetę daug svorio, siekia atsikratyti pilvo odos pertekliaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.