„Lenta“, kurios nauda sveikatai – visai ne „medinė“

„Lenta“ – tai pratimas su savo kūno svoriu, kuris niekuomet nebus pamirštas. Jis naudojamas kone visose sporto šakose. Juo paremtos jogos pozos, atsispaudimai bei kiti jėgos ir ištvermės pratimai. Ir ne veltui – tai vienas veiksmingiausių judesių, reikalaujančių mažai laiko ir suteikiantis ryškų ir greitą rezultatą, rašo brightside.me.

„Lenta“ – tai pratimas su savo kūno svoriu.<br>123rf.com
„Lenta“ – tai pratimas su savo kūno svoriu.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2016, 7:10 AM, atnaujinta May 14, 2017, 1:50 PM

Taigi, kas iš tikrųjų vyksta atliekant „lentą“?

1. Paryškinsite bei sustiprinsite juosmens raumenis

Šis pratimas įtraukia visas didžiąsias juosmens raumenų grupes, tarp jų ir nugaros raumenis bei sėdmenis. Ne paslaptis, kad šioje srityje esantys raumenys yra svarbūs ir yra naudojami atliekant beveik visus kitus pratimus.

Reguliariai atlikdami „lentą“ pastebėsite, kad tapo lengviau pašokti, galėsite iškelti sunkesnį svorį. Sustiprės nugara be to pagražės sėdmenys, pagerės pusiausvyra.

2. Sumažės rizika patirti nugaros traumą

„Lentos“ pratimas užtikrina raumenų stiprinimą nesukeliant pernelyg neapkraunant nugaros ir klubų. Ekspertai tikina, kad reguliariai atliekant šį pratimą sumažėja nugaros skausmas, sustiprėja jos raumenys. Tai užtikrina geresnę pusiausvyrą, bei sumažėjusią traumų riziką.

3. Pagreitės medžiagų apykaita

Atliekant „lentą“ yra sudeginama daugiau kalorijų nei darant bet kurį kitą pilvo preso raumenims skirtą pratimą. Stiprėjantys raumenys degina kalorijas ir treniruotei pasibaigus, o tai ypač aktualu sėdimą darbą dirbantiems asmenims. Dėl šios priežasties svarbu kas dieną atlikti įvairius raumenis stiprinančius pratimus.

4. Pagerės laikysena

Kiekvieną dieną mankštindamiesi pagerinsite savo laikyseną. Sustiprinę juosmens raumenis prilaikysite visą stuburą. Sumažės kaklo, krūtinės, pečių ir nugaros skausmai.

5. Pagerinsite pusiausvyrą

Jei kada bandėte išstovėti ant vienos kojos, tačiau praradote pusiausvyrą, „lentos“ pratimas yra kaip tik jums. Pusiausvyrą sunku išlaikyti tuomet, kai yra itin silpni juosmens raumenys. Atlikdami „lentą“ jūs neišvengiamai pagerinsite ne tik gebėjimus remtis tik viena koja į žemę, bet ir pasieksite geresnių rezultatų sportuodami.

6. Tapsite lankstesni

Tempimas yra vienas iš svarbiausių šio pratimo pliusų. Jį atliekant yra tempiami visi užpakaliniai raumenys – pečiai, raktikaulis, mentės – bei sausgyslės. Taip pat yra tempiamos pėdos ir kojų pirštai.

Pasisukus šonu ir į žemę remiantis viena koja bei viena ranka yra stiprinami šoniniai juosmens raumenys, kurie padeda stabilizuoti kūną praradus pusiausvyrą.

7. Pajausite teigiamą psichologinį poveikį

Padėdamas ištempti pagrindines su stresu ir įtampa susijusias raumenų grupes, „lentos“ pratimas gelbsti ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Jį atliekant atsipalaiduoja raumenys, kurie įsitempia darbo su kompiuteriu metu, pagerinama kraujotaka kojose.

Vėl ją suaktyvinant yra pajaučiamas palengvėjimas, taigi „lentą“ atlikdami kiekvieną dieną galima džiaugtis ilgalaike nauda tiek protui, tiek kūnui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.