Moteris kas dieną darė vieną pratimą. Pokyčiai pribloškė

Seniai žinoma, kad sėdimas darbas kenkia sveikatai. Jis lemia kraujotakos suprastėjimą, didina riziką priaugti papildomus kilogramus, dėl jo vystosi stuburo problemos. Neretai tokio pobūdžio darbą dirbantys asmenys turi jį atlikti paskubomis, taigi, net ir pietauja nepakildami iš savo kėdės.

Įrodyta, kad šis pratimas ne tik stiprina raumenis, bet ir gerina laikyseną, skatina medžiagų apykaitą, didina lankstumą.<br>123rf nuotr.
Įrodyta, kad šis pratimas ne tik stiprina raumenis, bet ir gerina laikyseną, skatina medžiagų apykaitą, didina lankstumą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2016, 9:30 AM, atnaujinta May 13, 2017, 1:43 PM

Viena moteris nusprendė, kad metas atsikratyti šio įpročio ir į savo dienotvarkę įkomponavo vos pusantros minutės trunkantį pratimą, kurį atliko ryte ir po pietų. Jos patirtį aprašė prevention.com.

Suprato minutės vertę

Nusprendusi kelis kartus per dieną atlikti lentos pratimą, Leah žinojo, kad jį daryti yra pakankamai sunku fiziškai. Visgi, moteris nesitikėjo, kad tai bus ir psichologiškai sunki užduotis.

„Kai pirmus kartus dariau šį pratimą, meldžiausi, kad niekas neužeitų į mano kabinetą. Tai buvo nauja darbo vieta ir aš visai nenorėjau, kad kas nors imtų blogai apie mane galvoti. Laimei, gan greitai supratau, kad arba niekas manęs nepastebi, arba iš pat pradžių suprato, kad esu kiek ekscentriška.

Taigi, pusantros minutės, kurią praleisdavau darydama šį pratimą, ėmė prabėgti daug greičiau, nes nebebijojau kitų asmenų nuomonės. Kita vertus, žodis „greičiau“ išliko sąlyginis.

„Lentos“ pratimas įtraukia beveik visus kūno raumenis. Taigi, kiekvieną sykį jį darydama įtemptai žiūrėjau į iš lėto slenkančias sekundes. Žinojau, kad kai telefono ekrane išvysiu išlauktą nulį, jis reikš, kad ši „kankynė“ baigta“, – patirtimi dalinosi Leah.

Gerą formą pasiekė darydama nuotraukas

Pasak Leah, geriausias būdas sužinoti, ar pratimą atliko teisingai, buvo save filmuoti ar fotografuoti. Tai atskleidė labai daug jos formos trūkumų.

„Kai ėmiausi šio pratimo, labai riečiau nugarą, lenkiau kaklą, mano klubai visai nesilaikė stabilioje padėtyje ir vis leidosi žemės link. Kai nusifotografavau ir pasižiūrėjau į nuotrauką, supratau pagrindines savo klaidas.

Tai labai padėjo susikaupti. Nors mano fizinė forma yra toli gražu ne tobula, ji sparčiai gerėja. Be to, retkarčiais aš jį paįvairinu kitais pratimais, kurių pagrindas yra „lenta“.

Kadangi be galo mėgstu kario treniruotes, tokia statiška poza yra gan sudėtinga. Tuomet man vis kyla noras pradėti judėti, ką nors veikti“, – pasakojo Leah.

Susirado „lentos“ darymo draugą

Ne paslaptis, kad geriausių rezultatų pasiekiama sportuojant drauge su kitais. Tai suteikia papildomos motyvacijos, postūmį sportuoti, kai to nesinori.

„Kadangi esu žmogus, kuris išgirdęs žadintuvą visuomet nuspaudžia „Snausti“, kartais būdavo sunku išlikti motyvuotai. Pastebėjau, kad ir naujasis įprotis tapo tokiu, kurį pamėgau atidėti.

Pastebėjusi šią tendenciją supratau, kad metas susirasti „lentos“ draugą. Prie manęs prisijungus kolegai tapo daug lengviau išlikti motyvuotai. Kas kartą suskambus priminimui, ji ateidavo į mano kabinetą, taigi neturėjau kur dėtis ir pratimą turėjau atlikti drauge.

Be to, per pusantros minutės mes pasišnekėdavome, sužinodavome apie planus, pasidalindavome, ką veikėme ar ką žadame veikti savaitgalį. Taip ne tik greičiau prabėgdavo ilgiausia pusantros minutės dienoje, bet ir pavykdavo nukreipti mintis nuo to, kaip yra nepatogu laikyti tą pozą“, – sakė moteris.

Jautėsi energingesnė bei stipresnė

Kiekvieną pusantros minutės sesiją Leah baigdavo žemyn žvelgiančio šuns poza. Būdama joje ji jausdavo kaip visa dėl sėdimo darbo atsiradusi įtampa pamažu palieka kūną. Iš karto po to ją užplūsdavo energija, kuri paskatino daugiau judėti.

„Nors „lentos“ pratimas yra iš tikrųjų varginantis, pajaučiau, kad atsirado be galo daug energijos ką nors veikti. Net ir tualete pradėjau daugiau lankytis. Be to, mano kūnas sustiprėjo. Nors to plika akimi nesimatė, jaučiau tai kiekviena savo organizmo ląstele. Tapo nepalyginamai lengviau ne tik daryti „lentos“ pratimą, bet ir visus kitus“, – pasakojo Leah.

Įrodyta, kad šis pratimas ne tik stiprina raumenis, bet ir gerina laikyseną, skatina medžiagų apykaitą, didina lankstumą. Taip pat, jis sumažina patiriamą psichologinę įtampą.

Atlikdami jį bent kartą per dieną pajausite nenuginčijamą teigiamą poveikį tiek jūsų fizinei, tiek psichologinei sveikatai. Geriausia tai, kad jį gali daryti ir itin įtemptas dienotvarkes turintys asmenys, kadangi šiam pratimui atlikti reikia vos poros minučių per dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.