Buvo sportiška deivė, bet pasikeitė. Paaiškino, kodėl nesigaili

Tiek spaudoje, tiek socialiniuose tinkluose dažnai išvystame nuotraukas „prieš“ ir „po“, kuriose matomas svorį metančių žmonių progresas ar pasiektas rezultatas. Žinoma, tai puikus būdas motyvuoti kitus. Pagirtina, jog žmonės ėmėsi sporto ir taip radikaliai pakeitė savo gyvenimą.

Ilgame ir emocingame nuotraukos aprašyme Laura paaiškino, kodėl šie pokyčiai jai asmeniškai reiškia laimėjimą.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Ilgame ir emocingame nuotraukos aprašyme Laura paaiškino, kodėl šie pokyčiai jai asmeniškai reiškia laimėjimą.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Ilgame ir emocingame nuotraukos aprašyme Laura paaiškino, kodėl šie pokyčiai jai asmeniškai reiškia laimėjimą.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Ilgame ir emocingame nuotraukos aprašyme Laura paaiškino, kodėl šie pokyčiai jai asmeniškai reiškia laimėjimą.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 13, 2016, 6:36 AM, atnaujinta May 13, 2017, 6:41 AM

Deja, neretai gyvenimas pasisuka priešinga linkme. Tuomet imame jaustis kalti dėl to, kaip atrodome, kiekvienas priaugtas kilogramas neduoda ramybės, svarstoma hellogiggles.com.

Nors svorio metimo istorijos iš tiesų įkvepia daugelį, kartais gyvenime įvyksta kitokių pokyčių, kurie yra ne mažiau pagirtini.

Tai įrodė viena nauja mamytė, kurios žinutė „Facebook“ socialiniame tinkle sulaukė itin daug dėmesio ir palaikymo. Joje moteris pasidalino „prieš“ ir „po“ nuotraukų koliažu. Vis dėlto jis skyrėsi nuo įprastai matomų lyginamų nuotraukų.

Pirmojoje Laura Mazza pasidalijo prisiminimu, kaip ji atrodė prieš gimdymą. Nuotraukoje matyti plokščias, treniruotas pilvukas, lygi ir stangri jo oda. Dešinėje pusėje nuotrauka naujesnė – joje moteris pademonstravo savo kūną po dviejų gimdymų.

Ilgame ir emocingame nuotraukos aprašyme Laura paaiškino, kodėl šie pokyčiai jai asmeniškai reiškia laimėjimą.

„Kairėje pusėje matyti, kaip mano kūnas atrodė prieš susilaukiant vaikų. Tai viena iš serijos nuotraukų, kuriose fiksavau, kaip mano kūnas keičiasi dėl sporto ir griežtos mitybos. Tuo metu visiškai nevalgiau angliavandenių, mitybos pagrindas buvo daržovės.

Šiose nuotraukose užfiksuota mano kelionė „idealaus“ kūno link. Deja, tuo metu maniau, kad mano vertė yra atvirkščiai proporcinga svarstyklių rodomam skaičiui. Vis dėlto niekas neįtarė, kaip jaučiausi.

Visi matė tik mano stangrų kūną ir jį gyrė. Jiems atrodė, kad aš esu sveika ir sportiška. Jei atvirai, mane tiesiog garbino! Aš pati save garbinau...“ – prisiminė dviejų vaikų mama.

Vis dėlto po gimdymo Lauros kūnas ėmė keistis. Ėmė augti svoris, atsirado strijų.

„Dešinėje pusėje esančioje nuotraukoje matyti, kaip atrodau šiandien. Nusileidusi bamba, didesnis svoris, padidėjęs celiulitą išduodančių duobučių skaičius.

Žmonės nenori matyti šios nuotraukos. Staiga mano kūnas tapo nebetinkamas viešinti, nebeteikiantis malonumo akiai. Tai ne tas kūnas, kuriuo būtų galima gėrėtis“, – rašė ji.

Jaunoji mama prisipažino, kad šie pokyčiai privertė suabejoti saviverte. Vis dėlto ji supranta, kad prieš dvejus metus gimęs sūnus ir vos 8 mėnesių dukrytė yra geriausia, kas jai galėjo nutikti.

„Randai, strijos, liulantis pilvas reiškia, kad sukūriau žmones. Proceso metu valgiau kiek daugiau pyrago, jo nevengiau ir vakare. Vietoj sporto salės laiką leidau prisiglaudusi prie vyro. Deja, to nepakako, kad mylėčiau save, ir tai yra liūdna.

Vis dėlto nuolat sportuodama Laura taip pat nesijautė nei laiminga, nei sveika, nes nuolatinės griežtos dietos ją vargino.

„Mano naujasis kūnas pasiekė daug daugiau nei tas, kurį turėjau anksčiau. Valgiau daugiau skanaus, džiaugsmo teikiančio maisto, daugiau daviau pasauliui, labiau mėgavausi gyvenimu. Todėl manau, kad būtent šis kūnas turėtų būti vertas pasigėrėjimo. Turėčiau mylėti save dabar, o ne ilgėtis to, kaip atrodžiau anksčiau.

Dabar suprantu, ką reiškia džiaugtis visais kūnų tipais bei istorijomis, kurios lydi tam tikrą žmogaus išvaizdą. Tačiau svarbiausia yra švęsti žmogų, jo sveikatą.

Būtent to turėtume siekti – sveikatos. Tiek psichologinės, tiek fizinės“, – tvirtino moteris.

Po to, kai Laura pasidalijo savąja žinute, ji sulaukė daugybės teigiamų atsakymų ir palaikymo. Ne viena moteris pasidalijo sava istorija bei kūno pokyčiais, kuriuos turėjo išgyventi dėl įvairiai susiklosčiusių aplinkybių.

„Kai kurias pasidalintas žinutes perskaičiau ir turiu pripažinti, kad jos mane pravirkdė. Didžiuojuosi galėdama pakeisti žmonių požiūrį į save. Manau, kad tai labai svarbu“, – pripažino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.