Valgysite moliūgų sėklas kasdien – nustebsite, kas pasikeis

Moliūgų sėklos dažnai nėra įtraukiamos į sveikų užkandžių sąrašą, o be reikalo, teigiama healthyandnaturalworld.com. Moliūgų sėklos gali būti puikus gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų šaltinis.

Moliūgų sėklos gali būti puikus gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų šaltinis.<br>123rf nuotr.
Moliūgų sėklos gali būti puikus gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų šaltinis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2016, 5:57 PM, atnaujinta May 13, 2017, 2:13 AM

Puodelyje tokių sėklų yra 285 kalorijos, o svarbiausia – kalcio, geležies, magnio ir daug kitų naudingų maistinių medžiagų, kurios gali palaikyti gerą sveikatą.

Štai kas nutiks, jei moliūgų sėklas valgysite kasdien.

Moliūgų sėklos stiprina imuninę sistemą

Moliūgų sėklos yra gausus cinko šaltinis. Pastarasis yra viena geriausių medžiagų, stiprinančių imuninę sistemą. Cinkas yra būtinas, siekiant palaikyti sveikatą, o jo trūkumas gali padidinti jūsų polinkį infekcijoms.

Moliūgų sėklos yra stiprūs antioksidantai

Moliūgų sėklos yra gausios ir vitamino E, kuris yra vienas iš naudingiausių antioksidantų, galinčių apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų žalos.

Moliūgų sėklos padeda kovoti uždegimais

Moliūgų sėklos iš tiesų gali padėti sumažinti uždegimą organizme. Vartokite jas kartu su kitais maisto produktais, kurie gali sumažinti uždegimą. Uždegimas gi yra susijęs su daugeliu rimtų šiuolaikinių ligų, su kuriomis susiduriame, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių ligomis, diabetu, ir ateroskleroze. Kontroliuodami uždegiminius procesus organizme užkirsite kelią šioms ligoms.

Pasauliniai tyrimai rodo, kad žmonės, kurie suvartojo 30 g smulkintų sėklų per dieną, sumažina uždegimą organizme ir skatina širdies ir kraujagyslių sveikatą.

Moliūgų sėklos gelbsti nuo diabeto

Diabetas yra vis didesnį susirūpinimą keliantis susirgimas. Cukraus kiekio kraujyje reguliavimas yra labai svarbus ligos valdymui. Taip pat gyvybiškai svarbus užkertant kelią diabetui.

Moliūgų sėklose yra nikotino rūgšties ir D-chiro inozitolio. Pasak mokslininkų, kad šie ingredientai gali padėti palaikyti sveiką cukraus kiekį kraujyje.

Moliūgų sėklos įveikia vėžį

Moliūgų sėklose yra fitoestrogenų. Tai junginiai, randami augaluose, ir turi panašias savybes kaip žmonių organizme randami estrogenai.

Tad moliūgų sėklų fitoestrogenai gali padėti reguliuoti kai kuriuos veiksnius, kurie vaidina tam tikrą vaidmenį išsivystant krūties vėžiui. Jie taip pat gali sumažinti krūties vėžio išsivystymo riziką po menopauzės.

Moliūgų sėklos skatina sveiką miegą

Triptofanas ir L-triptofanas yra svarbūs norint gerai išsimiegoti bei palaikyti normalią psichikos sveikatą.

Moliūgų sėklos taip pat yra puikus gyvybiškai B grupės vitaminų šaltinis.

Moliūgų sėklos naudingos akims

Vitaminas A, vitaminas E, beta karotino, liuteinas ir zeaksantinas – visi junginiai, kurie gali padėti išlaikyti gerą akių sveikatą. Moliūgų sėklose yra visų šių medžiagų. Štai kodėl moliūgų sėklos gali būti galingas sąjungininkas apsaugant regėjimą.

Netikite mokslininkų tyrimų rezultatais? Valgykite po 3 šaukštus moliūgų sėklų kasdien ir įsitikinsite.

Jas galite berti ant salotų, kitų patiekalų, gardinti košes ar valgyti kaip užkandį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.