Po šito pamiršite apie kempines vonioje

Mokslininkai tikina, kad ne tik indų, bet ir vonioje ar duše naudojama kempinė yra kone purviniausias ir sveikatai pavojingas daiktas namuose, perspėja lifter.com.ua.

Mokslininkai tikina, kad ne tik indų, bet ir vonioje ar duše naudojama kempinė yra kone purviniausias daiktas namuose, perspėja lifter.com.ua.<br>123rf nuotr.
Mokslininkai tikina, kad ne tik indų, bet ir vonioje ar duše naudojama kempinė yra kone purviniausias daiktas namuose, perspėja lifter.com.ua.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-24 09:30, atnaujinta 2017-05-12 03:52

Pagal klinikinį tyrimą, paskelbtą Klinikinės mikrobiologijos leidinyje, šis daiktas – puiki dirva daugybei bakterijų. Kodėl? Kempinės nuolat būna šiltoje ir drėgnoje aplinkoje, o tai, žinoma, ideali aplinka mikroorganizmams veistis.

Tiesa, patys baisiausi dalykai prasideda, kai jūs atsistojate po dušu ar įlipate į vonią. Bakterijos patenka iš kempinės ant odos ir gali sukelti rimtą infekciją .

Aišku, baimintis reikia ne tik bakterijų, bet taip pat pelėsių ir kitų grybelių. Jie taip pat kaupiasi kempinėse, o jūs kruopščiai juos įtrinate į odos poras. Ypač jei kempinės nekeičiate kas dvi savaites.

Blogiausia scenarijus naudojant kempines gali nutikti, jei patrinsite savo veidą ar kitą ką tik nuskustą kūno plotelį. Bakterijos ir grybeliai per odos pažeidimus pateks tiesiai į kraują.

Taip teoriškai įmanoma „pasigauti“ net sepsi.

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras savo leidinyje apie asmens higieną taip pat informuoja, kad jeigu oda labai jautri, plona, reikia rinktis švelnesnę kempinę, jei oda labiau užsiteršusi ir yra storesnė, galima naudoti šiurkštesnę kempinę. Tačiau Geriausia ir nekenksmingiausia naudoti natūralių pluoštų kempines, tada nebus pavojaus atsirasti odos mikro traumoms ir alerginėms reakcijoms.

Reikia neužmiršti po kiekvieno prausimosi kempinę išdžiovinti, nes drėgmėje ir šiltame patalpų ore gali pradėti veistis pavojingi mikroorganizmai, kurie gali sukelti pūlingas odos ligas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.