Šampūnas iš dviejų dalių: paprasta, o poveikis – fantastiškas

Maistinė soda – vienas iš produktų, kurių naudos sveikatai neįmanoma paneigti. Ji naudojama jau nuo senų laikų ir yra pasitelkiama gydyti patiems įvairiausiems susirgimams. Tačiau buvo atrasta, kad iš jos namuose pasigaminamas šampūnas puikiai tinka gydyti plikimui bei bendrai pagerinti plauko struktūrą, rašė justhealthylifestyle.com.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Išbandę šį receptą pamiršite slenkančius plaukus.<br>123rf nuotr.
Išbandę šį receptą pamiršite slenkančius plaukus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 7, 2016, 6:37 PM, atnaujinta May 11, 2017, 7:19 AM

Neįtikėtina, tačiau šį šampūną sudaro vos du ingredientai – tai soda bei vanduo. Norėdami pasigaminti šią plaukų plovimo priemonę, sumaišykite vieną dalį sodos su trimis dalimis vandens. 

Paprasčiau tariant, jeigu jūsų plaukai siekia pečius, sumaišykite 2-3 arbatinius šaukštelius miltelių su 6-9 arbatiniais šaukšteliais vandens, viską gerai išmaišykite. Tiek vandens, tiek maistinės sodos kiekį didinkite arba mažinkite atsižvelgdami į plaukų ilgį.

Naudokite vietoje įprasto šampūno. Mišiniu drėkinkite plaukus pradėdami nuo plaukų galiukų ir pamažu kildami aukštyn skalpo link. Suvilgę visą galvą palaukite apie 3 minutes. Plaukus išskalaukite su drungnu vandeniu tam, kad pašalintumėte susidariusias nuosėdas.

Baigę šią procedūrą plaukus išskalaukite vandens ir acto mišiniu, kuriam reikės vienos dalies obuolių sidro acto bei keturių dalių vandens. Jeigu nemėgstate acto skleidžiamo kvapo, jį galite panaikinti į mišinį įlašinę kelis lašelius levandų ar rozmarino eterinio aliejaus.

Tam, kad išvengtumėte acto patekimo į akis, galvą palenkite priešais save. Pamažu išpilkite visą mišinį ir kelias minutes pamasažuokite skalpą. 

Porą minučių palaukite ir dar sykį išskalaukite drungnu vandeniu. Pamatysite, kaip po poros mėnesių džiaugsitės tankesniais bei stipresniais plaukais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.