Tokių būdų panaudoti vandenilio peroksidą dar nebandėte

Vandenilio peroksidas paprastai yra naudojamas žaizdoms valyti. Pasirodo, jis tinkamas ir bendrai higienai, sveikatai palaikyti. Portalas dailyhealthpost.com paskelbė netradicinių būdų, kaip galima panaudoti peroksidą. Vis dėlto, derėtų prisiminti, jog naudoti galima tik skiestą 3 proc. koncentracijos peroksidą ir saugiai bei atsakingai elgtis su šia medžiaga.

 Vandenilio peroksidu galima įveikti grybelį.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Vandenilio peroksidu galima įveikti grybelį.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2018, 2:01 PM, atnaujinta Oct 8, 2019, 2:25 PM

1. Padeda nuplauti maisto produktus

Norėdami nuplauti pesticidus nuo įsigytų produktų, sumaišykite ketvirtadalį puodelio peroksido su 3 puodeliais vandens. Šiame mišinyje pusvalandžiui užmerkite daržoves ir vaisius. Praėjus 30 minučių, produktus ištraukite, išskalaukite ir sudėkite į šaldytuvą. Tačiau būkite atsargūs ir nenaudokite šio mišinio porėtą paviršių turinčioms daržovėms ir vaisiams plauti.

Peroksidą sumaišę su vandeniu lygiomis dalimis galite nuplauti mėsą. Taip išvengsite salmoneliozės rizikos, atsikratysite E. coli bakterijų bei kitų mikrobų, galinčių sukelti sveikatos problemų. Mėsą ar žuvį pamerkite į dubenį šio mišinio ir 30 minučių palikite šaldytuve. Po to nuplaukite po tekančiu vandeniu.

2. Naikina oru plintančius mikrobus

320 ml peroksido sumaišykite su 4 litrais vandens. Gautą skystį supilkite į šalto veikimo kambario oro drėkintuvą ir mėgaukitės švariu kambario oru.

3. Išbalinkite dantis

Išsivalę dantis išskalaukite burną vandenilio peroksido ir vandens mišiniu. Tam reikės 2 a. š. vandens ir 1 a. š. peroksido. Skysčio jokiu būdu nenurykite, o jį išspjovę burną išskalaukite vandeniu.

4. Pašviesinkite nagus

Tam, kad pašviesintumėte pageltusius nagus, sumaišykite 1 a. š. vandenilio peroksido su 2,5 a. š. sodos. Gauta pasta padenkite nago plokšteles ir praėjus 3 minutėms viską nuplaukite šiltu vandeniu. Pakartokite po 6 – 8 savaičių.

5. Detoksikuojanti vonia

Išvalykite savo organizmą nuo toksinų į vandens pilną vonia įpildami 1 puodelį 3 procentų vandenilio peroksido. Tačiau, venkite eterinių aliejų, druskų ar muilų. Vonia pasimėgaukite apie pusvalandį, o po jos nusimaudykite kaip ir esate pratę.

6. Išsivalykite sinusus

Jeigu neturite specialaus purškalo su jūros druska, galite naudoti vandenilio peroksido bei vandens mišinį. Į puodelį vandens įpilkite vieną kamštelį peroksido ir išplaukite sinusus skystį įtraukdami per nosį bei išspjaudami per burną.

Tokios pačios koncentracijos mišinį galite panaudoti ir burnos skalavimui. Tai padeda užkirsti kelią nemaloniam burnos kvapui.

7. Numalšinkite dantų skausmą

Vieną šaukštą kokosų aliejaus sumaišykite su 4 lašais peroksido. Gautu mišiniu paskalaukite skaudamą dantį. Tai daryti reikėtų 2 – 5 minutes. Aliejų išspjaukite ir burną išskalaukite šiltu vandeniu.

8. Skaistina odą

Suvilgykite vatos tamponėlį vandenilio peroksidu ir patepkite juo problemines odos vietas. Palikite maždaug 5 minutes ir gerai nuplaukite šaltu vandeniu.

9. Suminkštinkite nuospaudas

Lygiomis dalimis sumaišykite vandenilio peroksidą ir šiltą vandenį. Leiskite mišiniui pastovėti 5 minutes. Sumerkite pėdas ar rankas ir palaikykite apie 15 minučių. Šiam laikui praėjus, nuskalaukite vėsiu vandeniu, nusausinkite ir patepkite arbatmedžio aliejumi. Procedūrą atlikite kartą per tris savaites.

10. Kovokite su poodinėmis erkutėmis

Jeigu žinote, kad turite poodinių erkučių infekciją, pažeistą vietą kas porą valandų suvilgykite vandenilio peroksidu. Tai darykite tol, kol pastebėsite, jog simptomai visiškai pasitraukė.

11. Gydykite pėdų grybelį

Lygiomis dalimis sumaišykite vandenį ir vandenilio peroksidą. Mišiniu sušlapinkite grybelio pažeistą vietą. Tai kartokite kiekvieną dieną, kol pastebėsite, jog pėdos visiškai pasveiko.

13. Dezinfekuokite dantų šepetėlį

Norėdami pašalinti mikrobus esančius dantų šepetėlyje, jį pamerkite į vandenilio peroksidą ir porą minučių palaikykite. Gerai nuplaukite šiltu vandeniu ir naudokite įprastu būdu.

14. Pašalinkite kraujo ir kitas dėmes

Pašalinkite sunkiai išplaunamas kraujo dėmes ant jų užpildami vandenilio peroksido. Minutę palaikę išskalaukite šaltu vandeniu. Tik būkite atsargūs, kadangi peroksido tirpalas gali išbalinti audinį, todėl nenaudokite jo ant tamsių ar spalvotų drabužių.

Norėdami pašalinti kavos ar kitas dėmes, peroksidą lygiomis dalimis sumaišykite su vandeniu ir užpilkite ant dėmės. Porą minučių palaikykite ir nuplaukite šaltu vandeniu. Jei reikia, pakartokite ir vėliau skalbkite įprastu būdu.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų spalio 19 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.