Neišmeskite! Vynuogių kauliukai šiukšliadėžėje atsiduria nepelnytai

Besidomintieji natūraliais gydymo metodais tikrai supeiks tuos, kurie perka besėkles vynuoges. „Nusikaltimas sveikatai“, – šie pasakytų. Ir iš tiesų, ne tik vynuogių minkštimas naudingas sveikatai; visai nedidelės vynuogių sėklos, vadinamos kauliukais, yra tikras sveikatos lobynas.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2016, 1:30 PM, atnaujinta May 9, 2017, 9:02 PM

Vynuogių kauliukai pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis, padeda organizmui išsivalyti, skatina ląstelių regeneraciją ir jaunina odą.

Taip pat turi vitaminų Е, A, B, C ir РР, mikroelementų ir unikalią riebalų rūgščių sudėtį. Todėl teigiamai veikia imuninę sistemą, aktyvina organizmo gynybines jėgas, kas ypač svarbu šiuo šaltuoju metų laiku.

Vynuogių kauliukuose yra ir vandenyje tirpių bioflavonoidų – proantocianidinų. Moksliškai įrodyta, kad jie pasižymi nuo 20 iki 50 kartų stipresnėmis antioksidantinėmis savybėmis nei beta karotinas, vitaminas C ir vitaminas E. Todėl vynuogių kauliukai teigiamai veikia kraujagyslių sieneles, padeda palaikyti normalų kraujo spaudimą, gerina kraujotaką.

Taip pat mokslininkai nustatė, jog vynuogių kauliukai padeda pagerinti kognityvines galvos smegenų funkcijas, todėl gali padėti kovojant su degeneracinėmis centrinės nervų sistemos ligomis.

Vynuogių kauliukuose esantys polifenoliai gali surišti laisvuosius radikalus. Pastarieji yra viena esminių ankstyvo senėjimo ir onkologinių susirgimų priežasčių.

Liaudies medicinoje vynuogių kauliukai naudojami alergijai gydyti.

Naudingi jie ir kosmetologijoje: šampūnas su vynuogių kauliukų aliejumi stiprina ir atgaivina plaukus.

Iš vynuogių kauliukų išskiriamas ekstraktas naudingas ir sergantiesiems diabetu, kamuojamiems kojų mėšlungio, venų varikozės, lytinės funkcijos sutrikimo, bei rankų ir kojų tirpimui gydyti.

Žinoma, viskam reikalingas saikas, tačiau jei namuose spaudžiate sultis ar plakatės glotnučius, iš vynuogių kauliukų neišimkite!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.