Tokie veido pokyčiai išduos rimtas sveikatos problemas

Pasak tradicinės Rytų medicinos, mūsų veide atsispindi organizmo sveikatos būklė bei gyvenimo būdas. Peržvelkite šiuos aštuonis bruožus, kuriuos aprašė brightside.me portalas. Galbūt tai padės užkirsti kelią rimtai sveikatos problemai.

Veido odos pokyčiai gali išduoti rimtas sveikatos problemas.<br>123rf.com
Veido odos pokyčiai gali išduoti rimtas sveikatos problemas.<br>123rf.com
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 11, 2016, 5:48 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 6:37 AM

1. Lieknas, kaulėtas veidas. Šis požymis greičiausiai yra susijęs su Jūsų sporto ar mitybos įpročiais. Jeigu persistengiate sportuodami, sutrikdote veido odai pasisavinti deguonį. Tai labiausiai paveikia skruostikaulių zoną. Geriau šiek tiek sumažinkite treniruočių krūvį bei subalansuokite mitybą.

2. Ištinęs veidas. Jeigu pastebėjote, kad veidas atrodo ištinęs, pats metas imtis fizinės veiklos, sumažinti streso lygį gyvenime ar atsisakyti alkoholio. Visi šie veiksniai daro neigiamą įtaką kolageno gamybai. Tai lemia nestangrų, pasipūtusį veidą.

3. Raukšlės. Jeigu pastebėjote, jog ėmė smarkiai ryškėti raukšlės, tai gali reikšti, kad pernelyg daug laiko praleidžiate saulėje. Jei pastebėjote, kad ryškėja mimikos raukšlės aplink burną, gali būti, kad Jums trūksta vitamino B.

4. Išsausėjusi oda. Sausa veido oda dažniausiai yra blogų mitybos įpročių pasekmė. Pasirūpinkite subalansuota mityba, valgykite daug vaisių bei daržovių, gerkite daug vandens ir bemat pastebėsite pokytį į gerą.

5. Paraudusi oda ir spuogai. Paraudusi veido oda gali reikšti, kad geriate per daug kavos. Kofeinas ištraukia skysčius iš ląstelių, o tai odą dirgina, ją daro jautresnę, gali sukelti odos uždegimus pasireiškiančius spuogais. Juos gali sukelti ir saldūs, daug cukraus turintys, riebūs maisto produktai.

6. Pageltusi oda. Jeigu pastebėjote, kad veido oda tapo geltona, gali būti, jog turite rimtų problemų su kepenimis ar sergate mažakraujyste. Labai svarbu, kad pastebėję šį pokytį, iš karto pasikonsultuotumėte su specialistu.

7. Išblyškusi oda. Jeigu pastebėjote, kad veido oda tapo blyškesnė, nei įprastai, tai gali būti geležies trūkumo požymis. Norėdami pagerinti situaciją pasistenkite suvartoti daugiau geležies turinčių produktų, tokių kaip mėsa, žaliosios daržovės ar ankštiniai. Taip pat nepamirškite ir vitamino C, kadangi jis organizmui padeda pasisavinti geležį.

8. Juodi paakiai. Jeigu kenčiate nuo nemigos ar netinkamai maitinatės, atsikratyti patamsėjusių paakių gali būti beveik neįmanoma. Rūkymas bei alkoholio vartojimas taip pat gali daryti neigiamą įtaką. Tam, kad nesunkiai juodų ratilų aplink akis, atsisakykite žalingų įpročių bei pasistenkite miegoti bent po 6-8 valandas per parą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.