Darydami tai pilvo riebalus pamiršite

Pilvo – arba mediciniškai tariant – visceraliniai riebalai erzina daugelį. Gana daug žmonių skundžiasi, kad net ir dietos riebalų nuo pilvo neištirpdo, tad ką daryti, jei norite plokščio pilvo?

Keli jogos pratimai padės padailinti pilvuką!<br>123rf nuotr.
Keli jogos pratimai padės padailinti pilvuką!<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2016, 11:52 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:07 AM

Atsakymas paprastas – užsiimkite joga. Tiksliau, atlikite kelis pratimus, kurie padės ne tik įgyti plokščią pilvuką, bet ir pagerinti nuotaiką, lankstumą.

1. Kobros poza

Atsigulkite ant pilvo, kojų pirštai ir kakta turi būti ant grindų. Laikykite kojas arti viena kitos, pėdos ir kulnai lengvai turėtų liestis. Padėkite rankas delnais žemyn po pečiais, alkūnės turi būti lygiagrečiai ir arti liemens. Giliai įkvėpdami lėtai pakelkite galvą, krūtinę ir pilvą laikydami bambą ant grindų. Liemenį reikia traukti atgal nuo grindų, spaudžiant delnais grindis. Iškvėpdami, lėtai nuleiskite pilvą, krūtinę ir galvą atgal ant grindų.

2. Valties poza

Atsisėskite tiesiai ant grindų, ištieskite kojas. Sulenkite kojas, bet nekeiskite nugaros padėties. Rankomis apsikabinkite kojas, atsiloškite kiek atgal, kelkite kojas aukštyn. Išlaikykite pusiausvyrą. Išlaikykite tiesą nugarą: galvą ir stuburą vienoje linijoje. Kampas tarp liemens ir kojų turi būti 90 laipsnių, o kampas tarp grindų ir kojų arba tarp grindų ir liemens – 45 laipsniai. Balansuokite. Išbūkite taip iš pradžių bent 20 sekundžių. Vėliau pratimo atlikimo laiką ilginkite.

3. Dujų šalinimo poza

Atsigulkite ant nugaros ir sulenkite kojas per kelius, pėdomis atsiremkite į grindis, kulnai turi būti kuo arčiau sėdmenų. Pakelkite klubus bei sėdmenis, kelius prilenkite prie krūtinės. Rankomis apglėbkite sulenktas kojas. Iškvėpdami rankomis spauskite kelius prie krūtinės. Tai darydami, pakelkite nuo grindų galvą ir pečius, nosį įkiškite tarp kelių. Įkvėpdami galvą padėkite ant grindų rankų neatleiskite. Atlikę pratimą kelis kartus, grįžkite į pradinę padėtį.

Pratimus darydami kasdien ir pakartodami po tris kartus bei ilgindami išbuvimo pozoje laiką pilvo riebalų atsikratysite. Žinoma, šie pratimai turi būti derinami su subalansuota mityba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.